България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Милен Михов: Между ГЕРБ и Пaтриотите не са водени разговори

Ще търсим диалог с всички партии, нo без ДПС и представителите на Лютви Местан, уточни в предаването на "България сутрин" депутатът от ПФ

01.12.2016 | 09:28
Милен Михов: Между ГЕРБ и Пaтриотите не са водени разговори

Събитията посочват една непоследователност в позицията на ГЕРБ, а повод за такова разминава няма. Между ГЕРБ и ПФ не са водени никакви разговори.Това беше ясно декларирано от лидерите на обединените патриотични сили.

Това посочи в предаването на "България сутрин" депутатът от ПФ Милен Михов.

"Вчера Цветан Цветанов каза, че парламентарната група е взела решение да не подкрепи ПФ да вземе мандат, а после каза, че тази позиция е съгласувана с премиера и той ще приеме решението на ПГ. Възниква въпросът кой взима решенията в ГЕРБ и откога лидерът на партията се съобразява с други решения", запита от ефира на Bulgaria ON AIR депутатът. 

На въпрос от кого ще търсят политическа подкрепа Михов заяви, че решаването на казуса за подкрепа не се решава с аритметика, а по линията на политическата и националната отговорност. 

ие ще търсим съгласие въз основа на решаването на определени въпроси, ако разговорите не постигнат съгласие, отиваме на предсрочни избори. Най-логичната стъпка е да се обърнем към онези партии, които ни подкрепят и има диалог. Ще търсим разговор с всички, но без ДПС и представителите на Местан. Ще разговаряме и с БСП. Ние залагаме несъмнено риска и отговорността, ако получим мандат, пред ясните печалби, които бихме получили на предсрочните избори. Смятаме, че по-добрият вариант за България е политиците да си свършат работата. Ако Реформаторският блок или ПФ получат мандат, това е само процедурната страна на проблема. Важно е с този мандат да се постигне съгласие. Ще участваме в разговори с тях", обясни народният представител. 

Относно нападките, че ПФ използва темата за бежанците за по-висок вот, той посочи, че в продължение на години поставят този въпрос.

"Събитията доказват, че не поставяме бежанците като конюнктурен въпрос", каза Милен Михов и подчерта, че обществото е консолидирано по отношение на мигрантите.

По думите му във Велико Търново е била отхвърлена идеята да се разположи бежански лагер там. 

Относно пенсиите и обвинението към ПФ в популизъм Михов отбеляза, че не може темата да бъде отхвърлена с такива аргументи и допълни, че щом правителството се хвали с оживление на икономиката и допълнителни приходи, значи съществуват икономически и финансови възможности да започне политика за решаването на проблема с пенсиите.

На въпрос дали Патриотичният фронт иска мажоритарни избори, той заяви категорично, че тази системата ограничава представителността в НС. 

"Много хора няма да виждат своите избраници в НС, а това няма да доведе до повече доверие в него и проблемите ще се задълбочават", заключи народният представител от ПФ Милен Михов.