Георг Георгиев: Опасното за държавата говорене разграничи ГЕРБ от ПФ

Колкото по-скоро са изборите, толкова по-добре, заяви депутатът от ГЕРБ за Bulgaria ON AIR

01.12.2016 | 08:42 Редактор: Тодор Петров
Георг Георгиев: Опасното за държавата говорене разграничи ГЕРБ от ПФ

"Видяхме еманация на опасно за държавата говорене. Предложенията, които бяха направени вчера рискуваха да вкарат държавата в порочен кръг - дългова спирала и дефицити, които не могат да бъдат изплатени. Това очерта разграничителни линии в политиката на ГЕРБ и ПФ", заяви депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев пред репортер на Bulgaria ON AIR в парламента.

Народният представител се надява отговорността да е тази, която ще бъде водещата за партиите при окончателното гласуване на Бюджет 2017. Той подчерта, че стабилността на държавата зависи от приемането на държавния бюджет. 

"Имахме заявки от партии, които изказаха несъгласие с бюджета, макар че не бяха добре обосновани. Този бюджет залага консервативни параметри, съобразени с реалните икономически въможности на държавата", посочи Георгиев и още веднъж повтори очакванията си ескпертите в отделните парламентарни групи да разчетат правилно бюджета. 

"Факт е, че бюджетът е основният закон за държавата, който ако не бъде приет, държавата не може да продължи да функционира по нормален начин", настоя събеседникът на Методи Владимиров. 

За депутата от ГЕРБ е вън от съмнение, че всички възможности за формиране на кабинет  в 43-то Народно събрание са изчерпани. 

"Трябва да се консолидираме около една дата. Колкото по-бързо са изборите, толкова по-добре. В противен случай ще акумулираме нестабилност. 26 март е първата възможна дата, следващата е 2 април", каза още Георг Георгиев.