България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Баскетболните националки излизат за победа срещу Гърция

Селекционерът Георги Божков с коментар пред Bulgaria ON AIR за предстоящите двубои

18.11.2016 | 09:51
Баскетболните националки излизат за победа срещу Гърция

Женският национален отбор на България се изправя срещу Гърция в следващия си мач. Селекционерът на тима Георги Божков сподели пред Bulgaria ON AIR очакванията си от двубоя и ситуацията около отбора.

Нагласата на целия отбор, както и моята, е да се опитаме да победим и двата мача. Ясно ни е, че играем с класен отбор, но имаме мотивация. Искаме да спечелим, тренираме за победа, коментира Георги Божков.

Той каза още, че разчита на добрата спортната форма на момичетата, но ще работят усилено върху комбинациите в нападение, защото това е слабото място на отбора ни.

Относно системата на квалификациите Божков посочи, че тя не е добра за онези отбори, които нямат възможности.

"Отбори, които нямат класа, нямат добри играчи... това е минус, защото нямат достатъчно време да се подготвят добре", заяви селекционерът.

Божков посочи, че има само едно момиче, което играе в чужбина, други шест пък са заедно в един клубен отбор.

Относно Диана Войнова той обясни, че състезателката живее в Лондон, но сега играе в Германия и допълни, че като по-малка е играла в "Дунав" (Русе) и момичета я познават.

По думите на самата Войнова момичетата от отбора са много надъхани и отиват за победа. 

"Трудно е да забравиш своите комбинации и само за 5 дни да научиш и да се адаптираш към нови, но ще дадем най-доброто от себе си", сподели пред камерата на Bulgaria ON AIR баскетболистката.

Тя каза още, че за нея е чест да играе за България.

Божков пък оцени гъркините като по-добрия отбор.

"Най-важното в този мач в да се нагласим психически. Играем срещу един много опитен и агресивен в защита отбор, който играе със страхотно самочувствие" заключи селекционерът.