Другите лица на водещите: Какво не знаете за Десислава Джерманска?

Водещата на спортните новини гостува в празничната поредица по повод 5 години Bulgaria ON AIR

02.11.2016 | 00:00 Редактор: Константина Маркова
Другите лица на водещите: Какво не знаете за Десислава Джерманска?

По случай рождения ден на Bulgaria ON AIR показваме другите лица на водещите - техните интереси извън професията, хобита, лични моменти и всичко, което ги превръща в хората, на които се доверявате, когато избирате Bulgaria ON AIR.

Познаваме Десислава Джерманска като лице на спортните новини на Bulgaria ON AIR от самия старт на телевизията. Тя има близо 15 години стаж в спортната журналистика, като е работила и в печатни, и в електронни медии.

Обича спорта още от дете, а виновникът за това е баща й. Той е спортувал много, а с майката на Десислава са били и алпинисти.

"Баща ми ме водеше на футболни мачове от много малка и когато в един момент спря, аз продължих сама. Първият ми спомен е от ранна детска възраст - била съм на няколко годинки. Когато отидохме на стадиона, изобщо не гледах мача, а тичах по стълбите и между седалките. Беше ми много интересно защо на полувремето хората се местеха към вратата, към която ще напада техния отбор", разказва Десислава.

Завършила е „Издателска дейност и масови комуникации” в 151-во СОУ. В ученическите си години има по-голям интерес към културологията и литературата. Един летен стаж в спортния отдел на в. „Сега“ променя бъдещите й планове. В момента Деси завършва магистратура "Продуцентство и креативна индустрия".

Най-интересни от спортните дисциплини са й футболът и баскетболът, но на зрителите на Bulgaria ON AIR поднася пълната палитра от всички видове спорт, които се практикуват в България и по света.

Професията й се превръща и в хоби. Почти всичко в извън работното й време се върти около спорта, както сама казва. Но въпреки голямата си отдаденост, Десислава намира време както за своите приятели, така и за другите си интереси - обича да ходи на кино, театър, както и да пътува. Често съчетава любимите си пътешествия със спорта.

"Симпатизирам на "Лацио" и обичам да ходя на градското им дерби в Рим. И въпреки земетресенията там, пак ще отида. Спомням си една забавно случка. Докато чаках приятели пред Колизеума, при мен дойде един мъж, който започна да ми говори на италиански език. Казах му, че съм българка и говоря само английски език. Тогава той извади визитката си и каза, че е продуцент, снима предавания и ме е помислил за италианка. Каза, ако се интересувам да водя предаване в Италия, да му се обадя. Беше много смешно", спомня си Десислава.     

Друга голяма нейна страст е морето. "Тогава има по-малко футбол и баскетбол", смее се водещата. Обича и планините, но съжалява, че не може да им отделя повече време.

Вижте цялото интервю с Десислава от предаването "Днес" тук: