България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кампанията "Изплети топлина" - грижа за бездомните хора

Инициативата се провежда за пета поредна година в България

11.11.2016 | 09:54 Редактор: Тодор Петров
Кампанията

Как да дарим топлина на хора без дом? Това показва за пета поредна година благотворителната инициатива "Изплети топлина". В нея собственоръчно се изплитат и даряват на бездомните хора шапки, шалове и ръкавици.

"Хората са изключително щедри и милостиви, плетат много усърдно. Участват и много хора от домове за пенсионери, свободно плетящи жени и мъже. Деца също помагат с изключително изплетени неща. Организираме специално събитие на 26 ноември", каза основателят и организатор на "Изплети топлина" Маргарита Соколова пред Bulgaria ON AIR.

Тя с радост обяви, че пристигат хиляди артикули, а миналата година е имало коло 3800 шапки, шалове и ръкавици. "Изплети топлина" е стоплила около 5000 бездомни хора. От думите й стана ясно още, че изплетените артикули винаги се даряват лично. 

"Посещават се центрове за бездомни, правят се и кампании на улицата. Хората са изключително впечатлени, че това се прави за тях. Провокира ни това да затворим кръга между даващи и получаващи. Най-ценните ресурси са отношението, времето и работата, които човек влага", каза още Маргарита Соколова.