България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Илиян Крумов: На Доналд Тръмп ще му се наложи да овладее крайните си политики

Популизмът, който републиканецът изповядва ще бъде смекчен не само заради вътрешната ситуация в САЩ, а и заради външния свят, смята той

09.11.2016 | 10:11 Редактор: Ирина Георгиева
Илиян Крумов: На Доналд Тръмп ще му се наложи да овладее крайните си политики

"Определено Хилари Клинтън изгуби в момента предвид развитието на цялата кампания, от гледна точка на социологическите проучвания и по отношение на народа. Губи много заради целия опит, който има в държавните дела, а Доналд Тръмп като че ли изскочи от тълпата и с твърда ръка удари по масата, казвайки, че ще направи промените и въпреки популизма, който традиционно постави в Америка и не беше характерен до момента, явно е добре приет и дава своите резултати."

Това заяви председателят на УС на САИМО Илиян Крумов в "България сутрин".

Според него на Доналд Тръмп ще му се наложи да овладее крайните си политики заради ролята на Конгреса, заради Мейнстрийм медиите и прочие - те ще имат някакъв натиск върху него.

Популизмът, който Тръмп изповядва ще бъде смекчен не само заради вътрешната ситуация в страната, а и заради външния свят, смята Крумов. По думите му Европа е ключов съюзник на САЩ и определено трябва да остане такъв.

Точно такива популистически личности с не толкова опит печелят избори, което показва, че хората по света търсят нещо ново, а старото им е омръзнало, посочи Крумов и поясни, че именно това предлага кандидата на Републиканците.

"За съжаление опитът, който има Хилари Клинтън много години във властта като бивша първа дама, като държавен секретар, оказват и своите негативи. Това е и резултат от многото години на строга политика, определен тип по протокол държание. Политиците смятат, че народът изисква от тях определен вид държание и риторика. Заради това тя го прави", добави Крумов.