България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Атанас Мерджанов: БСП търси подкрепа от българските граждани

Готови сме за предсрочни парламентарни избори, заяви той в ефира на Bulgaria ON AIR

08.11.2016 | 09:01 Редактор: Ирина Георгиева
Атанас Мерджанов: БСП търси подкрепа от българските граждани

"Лидерът на БСП Корнелия Нинова посочи, че няма да преговаряме с политически партии и в крайна сметка, поведението на нашите кандидати е поведение към избирателите на България, независимо от политическите партии и оцветеност".

Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов в предаването "България сутрин".

БСП търси подкрепа от българските граждани, поясни Мерджанов.

"Има едно погрешно схващане, че политиците можем да разпределяме гласовете. Това не са някакви порции, които да разпределяш. В крайна сметка това е битка за поведението на българските граждани и ген. Радев и Йотовa през цялата кампания от самото им излъчване от Инициативния комитет, беше насочено за доверието на българските граждани", посочи той.

Мерджанов определи твърденията на Георги Първанов, че "мачът между ГЕРБ и БСП е договорен", като безсилни.

По думите му БСП се е консолидирало и за пореден път е показало мобилизация. Той смята, че на втори тур ще имат още по-силно и разширено представяне. Това е един шанс за БСП, но не трябва да се оставим на главозамайването - трябва да продължим да разрешаваме проблемите си и вътрешнопартиен план, подчерта Мерджанов.

Готови сме за предсрочни парламентарни избори, заяви депутатът. Той обясни в ефира на Bulgaria ON AIR, че поведението на парламентарната група "БСП-лява България" и на БСП винаги е била срещу политиката на това Правителство и са искали последователно оставката на това Правителство.

"Интересно е обаче самото поведение на Борисов, който непрекъснато ни рекетираше със заплахи, че ще си подаде оставката. По-скоро той заплашваше коалиционните си партньори, може би и своите доскорошни избиратели, защото тази победа, която извоюваха доста насилствено преди година и половина на местните избори, сега им играе лоша шега, защото беше натоварена от свръхочаквания от избирателите. Вижда се, че правителството и местната власт не могат да носят по места тези отговорности и следователно бяха наказани от българските избиратели. В това няма нищо неестествено", смята Мерджанов.