България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Искаш да участваш в "Търсим млад лидер"? Разкажи позитивна история и спечели стипендия

Търсим хора, които имат мислене и мнение, каза директорът на ЕМВА програмата Милена Николова пред Bulgaria ON AIR

14.10.2016 | 10:17 Редактор: Луиза Божинова
Искаш да участваш в

Телевизия Bulgaria ON AIR и Американският университет организират конкурс "Търсим млад лидер", който стартира на 12 октомври. Кандидатите, които искат да участват, трябва да разкажат една позитивна история от реалността, като тя може да бъде от широк контекст.

"Историята може да е от институцията или организацията, в която нашите кандидати работят, от една стартъп компания, която е попаднала в тяхното внимание, от държавна институция, неправителствена организация, инициатива, която според тях е един чудесен пример за добра практика", обясни в предаването "България сутрин" Милена Николова, директор на ЕМВА програмата и преподавател по бизнес .

Крайният срок за предаване на историите е 12 ноември. Крайната цел е да бъдат избрани две такива истории, чиито автори да получат 50% стипендия за Executive MBA програма.

"Програмата е създадена за активно работещи професионалисти, които желаят да повишат своя капацитет", каза Николова в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев. "Ние търсим хора, които имат мислене и мнение", допълни тя.

Николова поясни, че ЕМBА е английското съкращение на Executive MBA Program. "Това е програма, която е магистратура по бизнес. Тя е фокусирана върху хора, които са в позиция на вземане на решения в професионалната среда. Програмата е изцяло изградена по модела на бизнес програмите в американските образователни институции", посочи Милена Николова пред Bulgaria ON AIR.

Вижте във видеото целия разговор: