fallback

Минчо Спасов: Окупирането на властта от "Клуб Винету" е нездравословно

Смелостта и честността на Татяна Дончева ме накараха да я подкрепя, заяви кандидатът за вицепрезидент от НДСВ пред Bulgaria ON AIR

09.09.2016 | 08:40 Автор: Тодор Петров

 "Движение 21" и НДСВ илизат с обща кандидатура за президентските избори. Татяна Дончева е новият кандидат за "Дондуков" 2, а за кандидат-вицепрезидент бе избран Минчо Спасов от НДСВ.

Политикът гостува в "България сутрин", където обяви, че се надява на изненади на предстоящите избори, защото "България се нуждае от промяна".

"Окупирането на политическата власт от една партия, която аз наричам "Клуб Винету", е нездравословно за България", категоричен е Спасов, визирайки ГЕРБ.

Той предупреди, че разходите за президентския вот ще излязат от "черни" каси, които според него ще решат изборите. Кандидат-вицепрезидентът изрази надежда, че главният прокурор Сотир Цацаров няма да позволи това да се случи.

"Смелостта и честността са рядко срещани качества в българската политика, а Татяна Дончева ги притежава. Затова реших да откликна на нейната покана и да я подкрепя", обясни Спасов в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Той посочи, че общата кандидатура има за цел да търси полезните решения за държавата, а не битка с останалите кандидати.

"Интересите на България трябва да доминират над локалните интереси на политическите сили. Патриотизмът, с който мнозина се кичат, не се измерва с височината на оградата по южната граница", каза още Минчо Спасов.

Гостът на Bulgaria ON AIR настоя, че "Движение 21" и НДСВ ще се борят за това президентът да има отговорност за държавното обвинение.

"Когато хората са недоволни от прокуратурата да имат адресат на своето недоволство", обясни Спасов.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback