България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Минчо Спасов: Окупирането на властта от "Клуб Винету" е нездравословно

Смелостта и честността на Татяна Дончева ме накараха да я подкрепя, заяви кандидатът за вицепрезидент от НДСВ пред Bulgaria ON AIR

09.09.2016 | 08:40 Редактор: Тодор Петров
Минчо Спасов: Окупирането на властта от

 "Движение 21" и НДСВ илизат с обща кандидатура за президентските избори. Татяна Дончева е новият кандидат за "Дондуков" 2, а за кандидат-вицепрезидент бе избран Минчо Спасов от НДСВ.

Политикът гостува в "България сутрин", където обяви, че се надява на изненади на предстоящите избори, защото "България се нуждае от промяна".

"Окупирането на политическата власт от една партия, която аз наричам "Клуб Винету", е нездравословно за България", категоричен е Спасов, визирайки ГЕРБ.

Той предупреди, че разходите за президентския вот ще излязат от "черни" каси, които според него ще решат изборите. Кандидат-вицепрезидентът изрази надежда, че главният прокурор Сотир Цацаров няма да позволи това да се случи.

"Смелостта и честността са рядко срещани качества в българската политика, а Татяна Дончева ги притежава. Затова реших да откликна на нейната покана и да я подкрепя", обясни Спасов в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Той посочи, че общата кандидатура има за цел да търси полезните решения за държавата, а не битка с останалите кандидати.

"Интересите на България трябва да доминират над локалните интереси на политическите сили. Патриотизмът, с който мнозина се кичат, не се измерва с височината на оградата по южната граница", каза още Минчо Спасов.

Гостът на Bulgaria ON AIR настоя, че "Движение 21" и НДСВ ще се борят за това президентът да има отговорност за държавното обвинение.

"Когато хората са недоволни от прокуратурата да имат адресат на своето недоволство", обясни Спасов.