България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Българският футбол удари дъното, нужна е тотална промяна!

Спортните журналисти Станил Йотов и Ивайло Йолчев за неволите на футбола ни в студиото на Bulgaria ON AIR

08.09.2016 | 10:25 Редактор: Тодор Петров
Българският футбол удари дъното, нужна е тотална промяна!

Този отбор вече никой не иска да го гледа. Отборът ни играе "пиян морков", както явно и някои от футболните ръководители. Треньорът на Люксембург правилно каза, че България вкара четири гола с две положения.

С тези думи в "България сутрин" спортният журналист Станил Йотов описа представянето на националния ни отбор по футбол в мача срещу Люксембург и измъчената победа с 4:3 в продължението.

"Батетата се оказаха лоши копия на Иван Славков - Батето. При него се класирахме по веднъж на световно и европейско първенство. При това управление от 2005 г. стигнахме до нивото на футбола в Люксембург", констатира Станил Йотов.

Спортният журналист Ивайло Йолчев е на мнение, че е трябвало да загубим от Люксембург, а президентът на БФС Борислав Михайлов да подаде оставка.

"За последното му изказване за цикъла навсякъде след Калотина ще последва оставка. Това е въпрос на лично възпитание, което явно се влияе от употребата на определени неща в ложата. Чудя се кое е по-срамно - представянето на терена или изказването на Боби Михайлов", сподели разочарованието си Йолчев.

Той е категоричен, че е необходима тотална промяна в българския футбол. Ивайло Йолчев припомни, че ФИФА анулира една от контролите на националния ни отбор в подозрения за черно тото. Журналистът се чуди на липсата на оставки след този скандален случай.

"Защо да не се задължат клубовете да играят с по 6-7 млади момчета или да се върнем към аматьорския футбол?", предложи спортният журналист.

Станил Йотов подчерта, че футболът ни се използва преди всичко за черно тото, комисионни, търговски сделки и печелене на пари. Той никак не е уверен, че ръководителите "искат да се класираме за някакво първенство". 

"Футболните хора са заели по едно топло местенце. Те нямат интерес да развиват футбола, а да си пазят местата. Ръководството се преизбира с пълно мнозинство, когато има нови избори", поясни гостът в студиото.

Йотов е убеден, че бъдеще може да има пред Лугодорец или някакъв друг проект, но не и пред националния ни отбор.