България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Панчо Пасков за игрите в Рио: Няма друго състезание със същата емоция!

Състезателят по фехтовка и треньорът Ивайло Воденов за развитието на аристократичния спорт у нас

15.08.2016 | 11:49 Редактор: Луиза Божинова
Панчо Пасков за игрите в Рио: Няма друго състезание със същата емоция!

Много бях щастлив да бъда на олимпийските игри в Рио. Харесва ми цялата обстановка. Няма друго състезание със същата емоция, която се изживява!

Така състезателят по фехтовка Панчо Пасков коментира присъствието си на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Пасков победи настоящия световен шампион Алексей Якименко по време на турнира по фехтовка.

"Доволен съм от първата победа, но не можах да покажа същото и във втората", сподели в предаването "България сутрин" 22-годишният състезател. "Раздадох се на макс, показах това, което мога и се радвам, че ми се получи", каза той.

"Тази среща се прие много добре в цялата фехтовална общност в света. Подвигът е голям, защото ние правим скок с 253 места в световната ренглиста", каза Ивайло Воденов, треньор на националния отбор по фехтовка. "Надяваме се следващата година да стигнем и до Топ 40", заяви той.

Панчо Пасков, който следва стоматология, твърди, че спортът не пречи на ученето, "просто трябва да се организираш".

На въпрос дали е страдал от лишения в някакъв момент по време на Олимпиадата, Пасков отрече да е имало такива. "Чувствах се добре, условията за тренировки бяха супер, организацията като цяло е много голям форум, така че със сигурност има пропуски, но важното е да се оправят на време и да ни е комфртно на нас. Аз нямах никакви проблеми", сподели Пасков в ефир.

Цялото интервю вижте във видеото: