България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Музикалната комедия "Ла"- 4 години на сцената

На тези години отново преоткривам пианото и музиката, каза пред Bulgaria ON AIR актьорът Рашко Младенов

27.07.2016 | 09:49
Музикалната комедия

Актьорът Рашко Младенов и музикантът Константин Цеков в музикалната комедия "Ла".

В Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Младенов сподели, че идеята се е родила през годините. "Едва сега сме на възраст, на която можем да изиграем двама старци в старчески дом, какъвто е и сюжетът на пиесата", посочи актьорът. 

По думите му в жанра "театър" има много музика и това е доста необичайно. 

"В този старчески дом има две пиана и са единственото, което им е останало. Цял живот музиката е била техен спътник", разказа Младенов.

Музикантът Константин Цеков пък сподели, че хората са любопитни и имат интерес да гледат как "двама избудаляли старци свирят и пеят, радват се един на друг и се карат". 

"4 година играем този спектакъл и се радваме че го правим. Наблягаме на музикалната част, защото чрез нея искаме да накараме публиката да влезе в нашето амплоа и същност на двама старци, които живеят в този дом", посочи Цеков.

Той заяви, че за нов проект ще се помисли, но към момента нямат конкретна идея.

От своя страна Младенов допълни, че онова, което привлича публиката, е удоволствието, с което те играят на сцената. 

"Когато артистът изпитва удоволствие от това, което върши, той го предава и на хората, които го гледат. Това носи този спектакъл- удоволствие и радост от правенето на музика", допълни Младенов. 

Той сподели, че наскоро е минал конкурс за пианисти- непрофесионалисти, защото "на тези години отново преоткривам пианото и музиката", каза актьорът.