България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Животът в Ница след атаката

Надали някой ще си тръгне, Ница е най-сигурният град в момента, каза Диян Добрев пред Bulgaria ON AIR

18.07.2016 | 09:51 Редактор: Луиза Божинова
Животът в Ница след атаката

Как изглежда животът в Ница след атаката, при която загинаха най-малко 84 души? Главният булевард на града беше затворен за неопределено време. Редица културни мероприятия бяха отменени. След първоначалния шок, жителите на Ница се тревожат как атаката в деня на националния празник ще се отрази на града, който всяка година е посещаван от 4 милиона туристи.

Диян Добрев, който от 15 години живее във Франция и е вицепрезидент на Асоциацията на българите в Ница, се включи по Skype в предаването "Сутрешен блок" на телевизия Bulgaria ON AIR.

"Плажовете вече са отворени, туристите са на улицата, всеки си ходи на работа. Все едно нищо не е било. Ако не са цветята и събиранията в центъра, няма и да разберем, че нещо се е случило", коментира обстановката в курортния град той.

"Надали някой ще си тръгне. Повечето хора са тук от много време, тук са ни всички контакти, приятели. Прибирал съм се в България и съм се чувствал като емигрант в собствената си държава, защото нямам никой вече там. Всичките ми приятели са навън, семейството ми също", посочи Добрев.

На въпрос дали се чувства сигурен в Ница, той посочи, че след случилото се Ница е най-сигурният град в света в момента.

Цялото интервю вижте във видеото: