България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Христина Ангелакова: Интересът към класическата музика се завръща

"Правете качествени неща и възпитавайте вкус", призова от ефира на Bulgaria ON AIR оперната певица

21.06.2016 | 09:31 Редактор: Тодор Петров
Христина Ангелакова: Интересът към класическата музика се завръща

Межуднародният фестивал "Моцартови празници" ще се състои за дванадесета поредна година. Той ще се проведе в Правец в периода 16-20 юли, а гостите на събитието ще имат възможността да се насладят на великолепна класическа музика.

"Ще открием с внушителен концерт с три рояла, а хората ще се наслядат на много хубава музика. Ще им подарим качествен фестивал. Стремим се всяка година да има нещо по-различно и нестандартно. Отбелязваме 10 години от първото представление на Севилският бръснар, което ще направим в балетен вариант."

Това обяви в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR известната оперна певица Христина Ангелакова. Тя призна, че фестивалът привлича все повече публика, като се увеличава присъствието на младите хора.

На въпрос дали се е върнал интересът към класическата музика, тя оговори: Да! Хората бяха демотивирани и дезориентирани. Нещата се поизбистриха доста и тези, които обичат класическата музика, вече не искат да се лишават от нея.

Според оперната прима се привлича публика, която би била чувствителна към класическата музика, но още не знае, че тя е толкова хубава. 

"Важното е да се правят качествени неща, за да се възпитава вкус. Дори гласът на човек да е неповторим, ако той не може да се използва така, че да накара публиката да затаи дъх, защо е този глас", каза още Христина Ангелакова в студиото на телевизията.