България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Вели Миланова: Ансамбълът взе най-изстрадания си медал, Цвети ще се оправи

"Не вярвам да е извадена от отбора, напрежението може да те смаже", каза в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR спортният журналист

20.06.2016 | 10:35 Редактор: Тодор Петров
Вели Миланова: Ансамбълът взе най-изстрадания си медал, Цвети ще се оправи

Редакторът и водещ на спортните новини на Bulgaria ON AIR Велислава Миланова бе гост в Сутрешния блок на телевизията, където коментира случващото се в отбора ни по художествена гимнастика. Въпреки тежкото състояние и липсата на своята съотборничка Цветелина Стоянова, гимнастичките ни успяха да спечелят бронзов медал от Европейското първенство в Израел.

ова е най-изстраданият медал за отбора. Много им е трудно на четирите момичета, които останаха и резервата. Те са едно семейство и навсякъде са заедно. В момента един член от семейството е болен и се бори за живота си. Едни смятаха, че отборът трябва да се върне. Частта, която се е занимавала със спорт, беше убедена, че те трябва да се състезават въпреки всичко. От човешка гледна точка аз също смятам, че може би трябваше да останат до Цвети и близките й. Но те тренират с една цел - медал от Олимпиадата в Рио. Много е трудно да се готвиш толкова години и изведнъж да захвърлиш всичко", коментира Вели Миланова, която 10 години също е била гимнастичка. 

Според нея няма логично обяснение Цвети да бъде извадена от отбора точно преди Олимпиадата в Рио, както и не е ясно, какъв точно е проблемът с гимнастичката ни.

"Очевидно има проблем, но няма логично обяснение да извадиш титуляра си 2-3 месеца преди Олимпийските игри. Не вярвам Цвети да е извадена от отбора. Напрежението може да те смаже и да те накара да кажеш "Стоп", каза още гостът в студиото на Bulgaria ON AIR и припомни, че очакванията са много големи, а това е единственият български отбор, който ще участва на игрите в Рио. 

Велислава Миланова посочи, че петото момиче пасва идеално на отбора, като външен вид и игра, но се вижда разликата, че не е била вътре и не е тренирала на 100%. Въпреки това времето трябва да им стигне, за да се подготвят по най-добрия начин за Олимпиадата.

"Ще бъде изключително трудно. Особено с това, което се случва в главите им. Цвети Стоянова влезе в отбора след Олимпиадата в Лондон, преди това беше индивидуалистка. Много е трудно да си в ансамбъл, като преди това си мислил само за себе си в съчетанията", обясни спортният журналист и описа Цвети като по-притеснителна и свита от останалите момичета.

"Вярвам, че тя ще се оправи и този ужас ще премине", завърши оптимистично гостът на Ганиела Ангелова и Симеон Белев.