България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Красавицата и, с Вяра" е почти на финала си: Инициативата помогна на 52 абитуриенти

Кампанията продължава и догодина, обеща Вяра Гигова

07.06.2016 | 11:26 Редактор: Ирина Георгиева

Благотворителната инициатива "Красавицата и, с Вяра" е почти на финала си, а вече е помогнала на 52-абитуриенти, от които 4 момчета. Това отчете Вяра Гигова, основателка на инициативата в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. По думите й кампанията продължава, защото има късни балове и тържества.

За такова късно тържество е дарила роклята си и Валерия Гаврюшенко.

"Аз научих за Вяра от мои приятели. Съставяйки една публикация със снимки на роклята ми и апел повече хора да я споделят, за да намеря момиче, на което да я подаря. Публикацията ми беше във Facebook, след като видях подобна. След това мои приятели ми изпратиха страницата й и посредством нея намерих момиче, на което да я дам точно, когато бях отчаяна, че няма да намеря такова", разказа Валерия.

"Усещането е много странно. Предвид очакваното, че ще ми бъде тъжно да даря роклята си, защото е нещо уникално - само усещане, когато я шиеш, че е твоята и е само за теб, но в момента, в който я изпратих, се чувствах много щастлива и спокойна, че някой друг освен мен ще го усети", добави тя.

Валерия тепърва очаква снимки, тъй като балът на момичето, което от Дом за деца е малко по-късно.

Кампанията ще продължи и другата година, обеща Вяра. Тя има и идея как да я разшири - приятели й предложили да карат момичетата на бала с коли, а други да им изработват бижутата.