България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Красавицата и, с вяра" ще дарява дрехи на абитуриенти в нужда

"Всеки иска да направи добро и това е един от начините", коментираха пред Bulgaria ON AIR организаторите на инициативата

22.04.2016 | 09:35 Редактор: Мария Аладжова

Благородна инициатива цели да подпомогне абиуриентите в нужда с рокли и костюми. Зад акцията, озаглавена "Красавицата и, с вяра", стоят Светослав Стефанов от Съюза на бащите в България , Виолета Ташева и Вяра Гигова.

"Замислих се за бала, за еуфорията около него. Как се чувствах специална и красива... Замислих се какво ме караше да се чусвствам красива. Роклята от абитуриентския ми бал седи на закачалката и е неизползваема. В този ред на мисли ми дойде идеята да помагам на момичета, които няма да могат да си ушият рокля за бала, като ги свързвам с момичета, които искат да дарят своите рокли", разказа Вяра.

Инициаторите на "Красавицата и, с вяра" са категорични, че несъмнено има хора, които искат да направят добро, но не знаят по какъв начин да го направят. Именно тази инициатива е първата благородна крачка, уверена е Виолета Ташева. 

Самият проект е съвсем нов. Желаещите да разберат повече за инциативата могат да го направят на Facebook страницата на кампанията, в която вече има близо 600 потребители.

"Позната в понеделник ми спомена за тяхната инициатива, веднага във вторник задействахме всичко. Смятам, че това е уникално нещо. В днешно време вниманието е насочено към социалните домове, но има много семейства, които изнемогват. Изпратих запитвания към всички домове, към момента няма обратна връзка. Най-вероятно в началото на май, когато започне еуфорията покрай баловете, тогава ще се насочи вниманието и към тези неща", обясни Светослав Стефанов.

Той увери, че няма да се дава широка гласност на момичетата, решили да се обърнат към тях за помощ. Към момента вече има 10 дарени рокли.

Bulgaria ON AIR от своя страна ще следи развитието на кампанията. Информация за инициативата може да бъде намерена и на www.bgfathers.org