България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

ДСБ предлагат алтернатива на ГЕРБ – отваряне към народа

"Да бъдем в едно управление с Бойко Борисов не е много добре", коментира Вили Лилков в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR

14.03.2016 | 09:43 Редактор: Мария Аладжова
ДСБ предлагат алтернатива на ГЕРБ – отваряне към народа

ДСБ направиха силна стъпка към реорганизация на партията, която ще прерасне в нов десен проект, увери в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Вили Лилков.

ДСБ иска да даде алтернатива на управляващите от ГЕРБ. Именно заради това, по думите на Лилков, партията имала разминавания с останалите формации в Реформаторския блок:

"По целите има проблем, има неизпълнение. Ние ще работим заедно с колегите в Реформаторския блок, но ще работим и за привличането на нови политически субекти".

Той заяви, че от формацията на Радан Кънев ще гласуват против законопроекти, които не съответстват на обещанията на ДСБ: "Ние подкрепяме законопроекти, които внасят другите. Но оценката на правителство - там имаме разногласие. Да бъдем в едно управление с Бойко Борисов не е много добре".

В разговора участваха още Марта Георгиева от ДСБ и зам.-председател на СДС Любомир Ковачев. Двамата коментираха провелото се вчера национално събрание на Реформаторския блок.

"Нашата организация е много демократична. За първи път такъв партиен форум се предава на живо. Беше отворен към всички, всички спорове между нас можеха да се видят на живо", разказа Георгиева.

Ковачев пък изрази мнение, че събранието е показало, че проблемите в РБ остават такива, каквито бяха и преди. Той обаче посочи, че РБ е на път да стане трета политическа сила, тъй като доверието към формацията нараствало с всяка година.

От друга страна Ковачев призна, че съществуват редица проблеми, свързани с вътрешната координация в блока.

За финал на разговора Вили Лилков добави, че ДСБ е препотвърдила учредителните си документи като дясна партия. По думите му формацията ще се "отваря" все повече към гражданите, за да стане алтернатива на ГЕРБ.