България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Дара Екимова представи "Славата" - метафора на разочарованието от идолите в живота

Не бих направила компромис с добрия вкус, категорична е певицата

08.05.2024 | 11:54 Редактор: Тодор Петров

Певицата Дара Екимова продължава да изненадва публиката с поредния интригуващ проект в кариерата си, този път той е озаглавен "Славата".

"Емоционалността ми е част от творческата ми персона. Абсолютно неизбежно е да разкажа нещо, което мен ме боли по някакъв начин. Не е самоцелно, част е от мен като артист. "Славата" се появи много случайно, дойде от нищото. Своеобразна метафора е на разочарованието в детските ми очи от гледна точка на идолите в живота, с които съм израснала. Вярвам, че разочарованието е в нас, човекът отсреща не ни дължи нищо", сподели изпълнителката за Bulgaria ON AIR.

Дара Екимова призна, че опитва да бъде различна и изобщо не се притеснява от риска. 

"Много е лесно да стоя в комфортната си зона и да работя с един и същи човек по всички парчета. По-вълнуващото е да се предизвиквам. Всички сме там заради музиката и посланията. Много често реалността, която се вижда в социалните мрежи и риалити формати, не е истинска. В голяма степен е фалшива реалност", каза още певицата в "България сутрин"

По думите ѝ славата не е нещо, което осъзнаваш просто ей така един ден - да се събудиш като известен. 

"В последната година светът ми се преобърна с всичко, което повече чувствам и автентично излиза от мен. Не бих нарушила етичните си норми. Не бих направила компромис с добрия вкус, надявам се никога да не ме напусне", подчерта Дара Екимова.

Певицата очаква новият ѝ албум да бъде готов до края на септември тази година. Планира да направи и концерт-спектакъл.

Гледайте целия разговор във видеото.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа