България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Венци Венц посвети песента "Слънчогледи" на семейството си

Много труд и дълъг процес на работа стоят зад проекта, разкри певецът

07.05.2024 | 12:01 Редактор: Вяра Димова

Певецът Венци Венц представи новата си песен "Слънчогледи". Тя е част от новото начало за изпълнителя като самостоятелен артист. 

"За да бъде готова тази песен, беше необходима една малка армия от професионалисти. Песента изискваше различен поглед и се пазеше за един конкретен момент. Излиза сега, точно след Цветница, за да можем да подарим на всички цветя по една усмивка, цвете", каза певецът в "България сутрин".

Относно кадрите към песента, Венци Венц сподели, че е влязъл в най-голямата битка за снимане на музикално видео.

"Над един месец снимки, 8 снимачни дни. Режисьорското решение беше да гоним метеорологични условия, които да бъдат подходящи за кадрите - да имаме въздух, вода, огън, земя. Беше екшън. Качихме се на Стобските пирамиди, на места, които не са за туристи", разкри още той пред Bulgaria ON AIR.

"Слънчогледи" е написана за съпругата и сина на Венци Венц, призна изпълнителят.

"Слънчогледите са в очите на съпругата ми, на сина ми, за първи път го вкарваме в музикално видео. Когато си избереш пътеката на артист и го правиш осъзнато, когато минеш едни 10 години, осъзнаваш, че имаш дълг да подариш собствения си личен пример на хората. Важно е да се хване посланието. В песента е следното: Помагайте си, бъдете искрени", коментира Венци Венц.

Той говори и за решението си за самостоятелна кариера.

"Интуиция. Успехът никога не е бил главен. Като артист в малка държава хората, които срещам по улицата, са ми рецептор за това дали е правилно това, което правя. Когато през 2021 г. започнах демото, заедно с Павел и с Михаела Маринова, срещах хора, които ми казваха: Моля те, изкарай музика", каза още Венци Венц.

Гледайте целия разговор във видеото.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа