България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Деян Николов: Васил Терзиев трябва да действа с по-твърда ръка в София

От ГЕРБ са заложили "бомби" на бъдещото управление, смята общинският съветник от "Възраждане"

12.04.2024 | 10:39 Редактор: Тодор Петров

Скандали с почистването на столицата, с нощния транспорт в София и с уволнени служители в администрацията.

"Нямам съмнение, че старата администрация е управлявала зле боклука на София и че са заложили бомба на бъдещото управление, което и да е то. Това е техният почерк и маниер на работа. Васил Терзиев плахо започва и трябва да действа с по-твърда ръка. Прекалено много време му отнема да се ориентира в ситуацията. Случват се атаки от ГЕРБ по заложените бомби", заяви общинският съветник от "Възраждане" Деян Николов в студиото на "България сутрин".

Гостът посочи, ако бе кмет на София, би преразгледал договорите с компаниите, които се грижат за почистването и извозването на боклука. По думите му Васил Терзиев трябва да е провел редица срещи с отговорните служители в завода за боклук. 

"Взимали са се оперативни решения в последните няколко месеца. Няма да се усъмня, ако някой саботира работата. Ние също планираме да отидем и да проверим какво се случва. Важно е да разберем каква е обективната истина. Става дума за политическо боричкане в София. Ревизията започва от проверка на цялата методология. Ще направим своеобразен одит дали записаното на хартия се изпълнява в реалността", каза Николов за Bulgaria ON AIR.

Общинският съветник обърна внимание, че нямаме култура на разделно събиране и боклукът отива в един куп.

ПРОБЛЕМЪТ С МИГРАНТИТЕ

"Надявам се да имаме зам.-кмет по сигурността. Ако бях кмет, щях да искам щатът на Общинска полиция да бъде увеличен. СДВР изкара целия си ресурс в София, но казаха, че имат кадрови проблеми. Има засилено полицейско присъствие, където има най-много хора и има нужда. Най-вероятно ще има актуализация на бюджета, надявам се да заложим повече средства за сигурността", коментира Николов.

ИМА ЛИ ЧИСТКА В АДМИНИСТРАЦИЯТА?

Според него от ГЕРБ търсят всякакви теми, по които да удрят по новата администрация. 

"Нормално е новият кмет да дойде със своя екип и да направи промени. Проблем е, ако премахва хора, които наистина са експерти. Имам информация за чистка, не съм сигурен доколко тя е извън границите на нормалното", посочи още Николов.

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.