България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Служители в МВР имат нерегламентирани контакти с лица от криминалния контингент

Виждал съм Стефан Димитров да влиза в кабинета на министър Рашков, каза бившият главен секретар на МВР

12.04.2024 | 10:29 Редактор: Вяра Димова

Парламентът изслуша служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Депутатите поискаха да научат повече за казуса с Агенция "Митници". След отстраняването на главния секретар на МВР Живко Коцев скандалите продължават.

"Скандалите ще се отразят негативно на МВР. Удар върху имиджа, огромен стрес върху хората в МВР, които в голямата си част са достойни хора, служители, ангажирани да бранят интересите на обществото. Всичко това за тях е потресаващо. МВР се намира в шок и колапс", каза бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров в "България сутрин".

Той уточни, че не познава лично Марин и Стефан Димитрови: "Но съм виждал Стефан Димитров да влиза в кабинета на министър Рашков, когато съм присъствал в сградата на МВР. При министъра влизат всякакви хора".

По думите на Тодоров има служители от МВР, които имат нерегламентирани контакти с лица от криминалния контингент, което е в разрез с правилата. "В МВР има ред, по който се общува с лица от криминалния контингент", уточни той за Bulgaria ON AIR.

Бившият главен секретар на МВР коментират тезата на Живко Коцев, че е комуникирал с този контингент с цел информация.

"Звучи като оправдание. Главният секретар има други функции. Ако снимките са истински, виждаме, че това не са срещи, на които се обменя информация, а по-скоро са срещи от личен характер. Необяснимо, срамно и руши имиджа на МВР. Не е практика да се получават скъпи подаръци", категоричен е Тодоров.

За да се прекъснат нерегламентираните контакти, трябва да се засили контролът на ръководството, мотивацията на служителите, социалният им статус, смята бившият главен секретар на МВР.

"Демотивиращи са тези чести смени по политически причини. Всичко това води до тези грозни явления. Мен никой лидер не ме е посетил. В кабинета на министъра влезе Кирил Петков. Въпреки че преди това си говорихме, че ще работим в екип, няколко часа след това ми поиска оставката. Започна изолиране, подмяна на директори. Бях поставен в изолация, за да не мога да си върша дейността. Имаше атаки срещу мен. Не исках да бъда идентифициран с този стил", обясни Тодоров. 

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 седмици
Глупости, не може да бъде, не и в България Сигнализирай за неуместен коментар