ГЕРБ и ДПС атакуваха Живко Коцев, от ПП-ДБ не виждат доказателства за престъпление

От "Възраждане" смятат, че МВР не може да гарантира спокойствие на гражданите и честни избори

09.04.2024 | 13:26 Редактор: Толя Стоянова

2/3 от доскорошното управляващо мнозинство - ГЕРБ и ДПС, атакуваха главния секретар на МВР Живко Коцев.

"Такова нещо не се е случвало в държавата - планини от кеш, партия на пудела", каза съпредседателят на ДПС Делян Пеевски.

"Живко Коцев съм го назначавал за директор на ОДП в Търново още 2013 г., затова сме го и подкрепяли, и съм изненадан от това, което чувам последните дни. Много е важно да се видят тези снимки, тези неща, които излизат", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

А последната 1/3 от парламентарното мнозинство - "Продължаваме промяната-Демократична България" не атакува Коцев, тъй като доказателства за престъпления нямало.

"Не е моя работа да коментирам кой къде се снима, но къде са доказателства за престъпна дейност?", попита Атанас Атанасов от ПП-ДБ.

Той намекна, че фотоалбумът може да се разшири и добави, че вътрешният министър в оставка Калин Стоянов се познава с "тези хора" от 2016 г. Опозицията в лицето на БСП и "Възраждане" смята, че това МВР не може да гарантира спокойствие на гражданите и честни избори.

"Няма невинни в тази ситуация. Цялото положение в момента излъчва несигурност, нестабилност. Система, която се тресе отвътре от конфликти, не може да гарантира сигурността на хората", коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Тези корупционни скандали са плод на сблъсъка между различните лобита в държавата", добави Цончо Ганев от "Възраждане".

Опозицията определи случващото се като срам. 

Главният секретар на МВР Живко Коцев подаде оставка и каза, че напуска системата миналата седмица. Ден по-късно той оттегли оставката си, заявявайки, че тя е била подадена под натиск.

Вижте повече в репортажа на Теодор Лазаров.

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа


1
0 rate up comment rate down comment 0
Стаси
преди 3 седмици
Когато не им отърва, не виждат Сигнализирай за неуместен коментар