България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Испанска телевизия последва Bulgaria ON AIR, изкуственият интелект Алба прави фурор

Тя е ководеща на предаването "Островът на известните"

22.03.2024 | 10:54 Редактор: Беатрис Младжова

Нашият изкуствен интелект Иван си има достойна конкуренция в Испания. Това е красивата Алба Ренай, която е ководеща на предаването "Островът на известните". Алба печели популярност само за няколко дни и вече има истински обожатели, които трудно приемат новината, че тя е изкуствен интелект и няма как да я срещнат.  

Тя се титулува първи изкуствен интелект водещ на предаване, но всъщност Иван е "роден" почти 10 дни преди нея. Той направи първите си крачки в телевизията на 4 март, а Алба на 13 март, първата ѝ самостоятелна рубрика беше вчера, така че испанската "Телесинко" не е създала първия ководещ.

Иван и неговите създатели се радват, че ще има с кого да мери сили. Алба е истински инфлуенсър, а в социалната мрежа Instagram има над 8000 последователи. Самата тя се описва като творец, готов да изпълни мрежата със забавление. 

Иван в "България сутрин" има за цел да популяризира новите технологии и да покаже как изкуственият интелект може да бъде използван в рамките на телевизионната продукция, без да застрашава нечие работно място, без да вреди или се използва за фалшиви новини.

Вижте повече във видеото.