България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Руши Видинлиев представи песента "Без багаж", остава убеден, че всичко се връща

"Музиката е и бизнес", сподели изпълнителят

21.03.2024 | 12:01 Редактор: Искра Ангелова

Руши Видинлиев представи новата си песен и видео, което е озаглавено "Без багаж". Изпълнителят казва, че е песен за оптимизма, за едно вътрешно чувство, а може би илюзия, че най-доброто предстои.

"Тази песен я написахме с Денис Попстоев, с когото работихме и върху миниалбума, който трябва да излезе съвсем скоро. Ще го представим на 26 март в клуб "Строежа". Иначе видеото е дело на Филип Морозов, оператор е Димитър Неделчев, танците са на Милен Данков, с когото работим много време", сподели Видинлиев в студиото на "България сутрин".

Попитан дали човек трудно се разделя "с багажа си", той отговори: "Трудно е, но и строго индивидуално, всеки си носи различни неща, които му пречат - най-често това са страховете, понякога са отношения с разни хора, не е лошо да изчистиш приятелската група, ако има токсични връзки".

Феновете му посрещат новото парче като завръщане.

"Малко е странно, защото аз не спирам да правя лайвове, някои от тях са доста успешни - sold out, но това парче ги е докоснало. Специално за него тръгнах от една специфична фраза: "Виждам се в счупено огледало". Идеята ми беше да се върна малко назад, но не така с носталгия, а с идеята да разбера къде се намирам в момента. Тази песен не е за човек, а за едно вътрешно състояние", разкри любимият на много хора Руши в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му музиката не е просто да "правиш едни продукти", а става въпрос и за бизнес.

"През годините съм правил песни, които като станат готови и си казвам, че ще е страшен хит, но никой не ги слуша. След това съм правил песни, които дори не съм искал да бъдат включени в албумите, а те стават хитове", коментира още Руши Видинлиев.

За "Онзи" споделя, че е един от любимите му албуми.

"Позволих си да съм по-смел в текстовете. През 2005 г. изпълнителите не си позволяваха да говорят за себе си. А текста на "Всичко се връща" го написах, когато бях на 19 години. Изпях го на 20. Това е първият ми успех и моето начало. Смешно е, че нещо, което съм написал преди толкова време, е още вярно", каза певецът.

Гледайте целия разговор във видеото.