България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Виенски бал с кауза: Събраните средства ще подпомогнат "Педиатри за бъдеще"

През годините Виенският бал е заставал зад множество и различни каузи, посочи Николай Талев

20.03.2024 | 11:40 Редактор: Деси Николова

У нас ще се проведе 23-ят благотворителен Виенски бал. Събитието е под патронажа на кметовете на София и Виена. И тази година Виенският бал застава  зад благородна кауза. Със средствата ще бъде подкрепено сдружение "Педиатри за бъдеще". 

"Тази година Виенският бал има съвсем различна кауза, за разлика от всички други години, в които ние никога не забравихме тези, които имат нужда. Решихме тази година, тъй като поставяме акцент върху детското здравеопазване, че ще насочим своите усилия върху това да подпомогнем бъдещите лекари, медицинските сестри в това да овладеят все по-добре своята професия", заяви Николай Талев, който е един от организаторите, в студиото на "България сутрин".

През годините Виенският бал е заставал зад множество и различни каузи.

"Миналата година застанахме зад каузата да подпомогнем децата на загиналите полицаи. Подпомагали сме редица музикални фестивали, болнични заведения, деца с онкохематологични проблеми", посочи Талев пред Bulgaria ON AIR.

София е един от 35-те града, в които се провежда Виенският бал и столицата ни получава една от най-високите оценки за събитието.

"Ние получаваме една от най-високите оценки от страна на Виена, която е държател на правата на тези виенски балове. Представяме се повече от достойно. Преди година кметът на Виена беше споменал, че това е любимият му бал и той присъства с най-голямо удоволствие точно на този бал", каза още Талев.

Гледайте целия разговор във видеото.