България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Премиера на филма на Стивън Симпсън, сниман в Пловдив с Керана в главната роля

Лесно се изгражда образ на злодей, трудно на добър човек, каза певицата

14.03.2024 | 12:23 Редактор: Беатрис Младжова

Британецът Стивън Люис Симпсън представя своя филм "Ретроспект".

"Преди 12 години дойдох в България за първи път. Останах за 2-3 дни, после още седмица, а преди 6 години и половина дойдох да живея в България и се преместих в Пловдив", сподели режисьорът Стивън Симпсън в "България сутрин".

В главната роля на филма е изпълнителката Керана, с която се познават още преди създаването на нейната група.

"С Керана се срещнахме преди около 6 години за първи път. От доста време съм в киното, живях в Холивуд. Когато се запознахме, тя все още нямаше музикална кариера. Не бях срещал някой с такава уникална харизма, това ме привлече. После видях и с нейната група как се развива и прогресира", заяви британецът.

Героинята на изпълнителката от "Керана и космонавтите" е труден образ за изграждане заради добротата си.

"Аз бях запозната с нещата, които прави. Той казваше, че има идея, а в един момент беше готов и със скрипта. Направихме прослушване и той беше много доволен. Това ми даде сигурност - щом вярва в мен, няма как да не се справя. Героинята, която играя, има много силен морален компас. За мен беше по-трудно да изградя тази роля, тъй като тя е изключително добра и можеше да бъде скучен. Като злодей можеш да стигаш до крайности, но като добър е по-трудно", коментира Керана в студиото на Bulgaria ON AIR.

Филмът на Стивън разкрива една история, изпълнена с драма, а химията между двамата главни герои е мигновена. 

"Тя успя да сътвори образа. Когато героинята е сама на екран, тя привлече зрителите, а това е най-трудното. От първата сцена, която снимахме със Симеон и нея, веднага се видя химията, а аз просто ги наставлявах. Докато живеех в Пловдив, имах съсeд, възрастен мъж и ексцентрик, изглеждаше самотен. Така започнах да си измислям историята за персонажа, който шпионира хората. Това, което ми помогна, е че намерих идеалната къща и малко се развихрих - накрая я купих и стана едно малко кино студио", разказа още гостът.

Самият Стивън Симпсън върши повечето работа по направата на филма. Дори закупува къщата, в която той е сниман. 

"Аз бях супер впечатлена, защото Стивън успяваше да върши много неща сам. По-голямата част от филма е сниман в една къща и той я пребоядисваше и променяше, за да използва пълния ѝ капацитет. Самият той играе ролята на чужденеца и се снимаше сам. Той ме е видял като талант чрез моите мюзикъли. Това ми помогна и да не ми бъде чужд процесът на заснемане. Ти трябва да познаваш много добре своя герой, за да знаеш във всяка ситуация как ще реагира, а това беше ново за мен", добави Керана.

Премиерата на филма е тази вечер в 20:30  в кино "Одеон". Очаква се режисьорът да се завърне с нов проект в края на лятото. 

Гледайте целия разговор във видеото.