fallback

Девета поредна година "Фестивал на красотата" подава ръка на сираци абитуриенти

Все още няма държавна политика какво се случва с младежите след това, посочи Слави Михайлов 

27.02.2024 | 09:03 Автор: Тодор Петров

За девета поредна година Националното сдружение на сираците в България организира инициативата "Фестивал на красотата". Ще бъдат подкрепени 26 абитуриенти в неравностойно социално положение. 

"Инициативата има за цел не само да осигури празнични тоалети и обувки, да им подари незабравим звезден бал. Много важно е какво ще се случи след това. Все още няма държавна политика какво се случва с младежите. Има на парчета нормативни актове, но никъде няма задължителен характер", заяви председателят на сдружението Слави Михайлов в "България сутрин".

Той припомни взетото решение да не се заплащат семестриални такси, което ще обхване над 60-70 хил. младежи в неравностойно положение. Това дава шанс за реализация и те да продължат образованието си във ВУЗ-ове.

В четвъртък по време на церемонията ще бъдат дадени добри примери. Един от тях е как в деца от Роман, обл. Враца, се инвестира в подготовката им за самостоятелен начин на живот.

"Служителите в социалните центрове реално са ментори на младежите и след завършването им", обърна внимание Михайлов и добави, че са помогнали на близо 300 младежи за 9 години в рамките на инициативата.

Генади Иванов е един от дарителите в благотворителната кауза.

"Вече седма година участваме в тази инициатива. Искам да помагам на тези деца, защото трябва да усещат нашата подкрепа и че са видими за обществото. Да чувстват нашата подкрепа и обич. Ще продължа да помагам, защото доброто трябва да бъде показвано. Много хора от моето обкръжение започнаха да правят същото добро", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България сутрин
fallback