България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Пулсът на танца" - филм с кауза и послания за взаимоотношенията

Георг Киряков и Ники Илиев дадоха подробности за новата лента, насочена към спортните танци

06.02.2024 | 09:51 Редактор: Деси Николова

"Пулсът на танца" е филм с кауза, който и има за цел да провокира интереса ни към спортните танци и да разкрие какво означава да познаваш тялото си и да имаш контрол над него. 

"Филмът е насочен към спортните танци. Това обаче не е единствената сюжетна линия в този филм. Човешките взаимоотношения също са много намесени, но те са проведени през самите танци. Танците като спорт са средството, което дава възможността човешките взаимоотношения да се разгърнат - било то между майка и дъщеря или любовни", каза актьорът и шампион по спортни танци Георг Киряков в студиото на "България сутрин".

"Пулсът на танца" е първият филм у нас, който разказва историята на хора, които са се посветили на спортните танци. 

"Във филма влизам в ролята на треньор, пенсиониран танцьор, който е танцувал едно време и има школа. Главната героиня Мартина тренира при него и героят на Георг, който е в главната роля, е много добър бивш танцьор, но се отказва. Аз се опитвам да помогна на децата, за да станат първи на първенство за спортни танци, като искам да го привлека Георг да тренира децата. На него обаче му е разбито сърцето от една бивша танцьорка, която работи при мен и този процес става труден", разказа актьорът Ники Илиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Киряков се е занимавал професионално със спортни танци 14 години, а сега участва в продукцията като съсценарист, съпродуцент и изпълнява главната роля във филма.

"Пишейки сценария съм черпил идеи, не само за моя персонаж, но и генерално от личния ми живот. Обичам да казвам, че животът е най-добрият сценарист и е глупаво, ако не си крадеш ситуации от него. Всяка една от проблемите ситуации, в които героите изпадат, е преекспонирана и доразвита. Не стои на нивото, което се е случвало в живота ми", посочи още Киряков.

Гледайте целия разговор във видеото.