fallback

Вилиян Гешев за моноспектакъла "Писмо до баща ми": Не е трудно да обичаш

Цялото представление е едно мое писмо към моя баща, сподели актьорът

19.01.2024 | 10:04 Автор: Деси Николова

Актьорът Вилиян Гешев представя моноспектакъла "Писмо до баща ми" по Франц Кафка и лично негови авторски текстове.

"Добавих нещо от себе си, защото в периода, в който имах тази идея да реализирам този спектакъл, преминавах през доста наситени емоционални моменти с моя личен баща. Имах нужда да ги изразя някъде. Изкуството е точно за това, да изразиш онази част от себе си, която понякога може да бъде неразбрана или пък искаш чрез нея да достигнеш до зрителите и да кажеш нещо. Така се появи и самата идея да добавя свои авторски текстове", сподели актьорът в студиото на "България сутрин".

Той сподели, че е имал трудности в това да отправи откровено и лично писмо към баща си.

"Трудно се пише писмо до твоя собствен баща. Опитвал съм се. Така и не успях да напиша писмо до своя баща. По-скоро написах откъси, които успях да използвам в последствие в самите представления. Аз приемам, че и цялото представление е едно мое писмо към моя баща", добави Гешев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Актьорът отправи и послания към зрителите си  и поясни какво точно иска да покаже с представлението "Писмо до баща ми".

"Искам да покажа, че не е трудно да обичаш, много по-лесно е отколкото си мислим. Можем да бъдем уязвими в това прекрасно чувство, което изпитваме когато обичаме. Иска ми се да бъдат откровени, това отправям като послание, да бъдат директни", каза Гешев.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България сутрин
fallback