България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Шедьовърът "Звукът на музиката" разказва история по действителен случай

Хората трябва да се обърнат към Бог, семейството е храм Божий, коментираха Весела Делчева и Уест Хайлър

27.12.2023 | 09:40 Редактор: Толя Стоянова

В началото на новата година един от най-успешните бродуейски мюзикъли ще бъде представен пред българска публика - музикалният шедьовър "Звукът на музиката" с премиера в Софийската опера. Датата е 9 януари.

"Звукът на музиката е популярен мюзикъл. Ние говорим за духовност, което е много ценно. Духовността в България липсва. Хората трябва да се обърнат към Бог. В условията на война трябва да се подкрепяме, а не да се разединяваме", каза актрисата Весела Делчева в студиото на "България сутрин".

"Аз съм "Мария". Това е огромно предизвикателство за мен. Тя е израснала в манастир. Трябва да мине през много големи предизвикателства", сподели актрисата.

Режисьорът Уест Хайлър отбеляза, че това е мюзикъл по действителен случай.

"Всички тези хора са реални, те съществуват в нашия живот. Аз съм в България от 6 години и съм направил вече 5 театрални представления. За мен е изключителна чест да бъда режисьор на този мюзикъл. Той за пръв път се представя в България", коментира Хайлър в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Да бъдеш артист в мюзикъл е нещо огромно - трябва да си много силен и да имаш добра дисциплина, за да оцелееш", смята Делчева.

Хайлър призна, че е срещнал много приятели в България, които може да нарече семейство. По думите му музиката в представлението е популярна и се изпълнява от различни изпълнители.

"Този мюзикъл е драма. Той е изключително значим не само за времето, в което се е развил, но и сега, защото това е история по действителен случай. Това са реални хора, преминали през много трудни изпитания. Когато се е случила Втората световна война, е трябвало да оцелеят като едно семейство, а семейството е храм Божий и там е разковничето. Когато си сплотен и си заедно със семейството си, ти наистина си най-силен", заяви режисьорът на "Звукът на музиката".

Гледайте целия разговор във видеото.