България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Не може СОС и гражданите на София да стават заложници на уговорки между ПП-ДБ и "Спаси София"?

Това мнение изрази общинският съветник от коалицията ГЕРБ-СДС Антон Койчев

01.12.2023 | 08:03 Редактор: Тодор Петров

ПП-ДБ и "Спаси София" няма да издигат Борис Бонев за председател на Столичния общински съвет. Формацията няма да номинира и друг свой представител.

"Нашата позиция от самото начало е да не участваме в гласуването. Избирателят ни е отредил да бъдем опозиция. Задължение на най-голямата група е да сформира мнозинство за избор на председател. Няма подадена ръка, приемаме го като демонстрация на Борис Бонев и "Спаси София" че са незаобиколим фактор", коментира общинският съветник от коалицията ГЕРБ-СДС Антон Койчев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му има усещане за два центъра на власт в СОС - един от легитимно избрания кмет, и друг - около Борис Бонев.

"Ние не можем да бъдем заложници на коалиционни споразумения. Има скрити клаузи, но това са техни взаимоотношения. Не може СОС и гражданите на София да стават заложници на уговорки и обещавания, които не е било сигурно, че ще изпълнят. Ние не участваме в гласуването. Входирали сме над 10 доклада, защото вече трябва да работим", каза още Койчев в "България сутрин".

Нека да разберат къде са попаднал и да осъзнаят отговорността си, тогава ще говорим какви концептуални политики може да се осъществят, изтъкна гостът. 

Общинският съветник от  ГЕРБ-СДС посочи, че цялата им предизборна кампания (бел. ред. - на ПП-ДБ и "Спаси София") се гради само на отричането на това, което е направено. Когато голите приказки се сблъскат с реалността, винаги се получава трагедия и провал, отбеляза Койчев.

Общинският съвет работи и няма да се стигне до нов избор на общински съветници, смята той. Отговорност е на кмета да приведе в действие общинските звена, за да бъдат преодолени последствията от снежната буря в столицата, заяви още Койчев.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Къде ще празнувате Коледа и Нова година?

И на двата празника ще си бъда в България.
82%
В България за Коледа и в чужбина за Нова година.
6%
В чужбина за Коледа и в България за Нова година.
2%
И двата празника ще прекарам в чужбина.
6%
Все още не съм решил.
5%
Общо 2404 гласа