Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Георгиев, ГЕРБ-СДС: Терзиев да се справи с амбицията на Бонев, има политически дълг

"Това, което се случи днес, беше постановка", каза общинският съветник

30.11.2023 | 21:33 Редактор: Искра Ангелова

Столичният общински съвет все още няма председател. А съветниците и днес се провалиха в избора му.

"Разигра се трето действие от една трагикомедия, в която спечелилите изборите все още не могат да се определят - леви ли са, с БСП ли ще работи Съветът, или са десни и ще търсят нашата подкрепа. Това, което се случи днес, беше постановка. Изчакаха всички групи да направят своите номинации, след което най-голямата група от 23 съветници, хората, които дойдоха да спасяват София, казаха, че няма да спасяват София и няма да издигнат дори председател за Общинския съвет", каза общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него това вече е голям проблем.

"Борис Бонев днес направи показно - не на ГЕРБ, не на БСП, не на гражданите на София, пред които е отговорен, а на Васил Терзиев, че без Бонев няма как да заработи Общинският съвет. И ние трябва да изберем дали да има Общински съвет, или съветът да не функционира. Вместо да мислят за мерки, с които да подобрят зимното почистване, продължаваме да се спъваме в десетки клони - те се занимават с трудоустрояването си и изчистването на политическите дългове", допълни Георгиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че не е сериозно да се чуват оправдания.

"Този политически дълг Васил Терзиев трябва да го плати. Той вижда, че не може да го плати, защото има 23 гласа в съвета. Очевидно е, че гражданите на София не избраха ПП-ДБ и "Спаси София", за да ги управляват еднолично. Те нямат мнозинство. Тежестта на първия е да носи отговорност, тази отговорност не виждаме да се носи. Терзиев е твърде плах, не смее да се противопостави на Бонев", категоричен е общинският съветник.

Георгиев припомни, че от партията му не се изискваше подкрепа за председател на ОС: "Два дни по-късно Терзиев твърди обратното, днес Бонев казва: "Ето, вижте, че без мен няма как да стане". Терзиев излиза от зала, където казва, че трябва да работят или с ГЕРБ, или с БСП. Васил Терзиев е заложник на Борис Бонев. Сега трябва да спасят София от себе си и от политическия егоизъм."

Той призова Васил Терзиев да "се справи" с амбицията на Борис Бонев и да осигури мнозинство.

Гледайте целия разговор във видеото.