България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Продължавай да мечтаеш" - Мария Мутафчиева ще зарадва Бургас с уникален концерт

Нейната дъщеря също ще излезе на сцената в Културен дом на Нефтохимика

10.10.2023 | 09:50 Редактор: Тодор Петров

С голям концерт на 12 октомври в Бургас Мария Мутафчиева от "Мери Бойс Бенд" ще зарадва своите фенове. Със своите песни певицата ще мотивира хората да продължават да мечтаят. 

"От общината в Бургас казаха: Ела и в родния си град да направиш този концерт, за който се носят легенди. Беше нещо различно и красиво, което не бях правила до момента. Концертът този четвъртък е много красива история, която се случи благодарение на приятели в моя роден град", сподели певицата в "България сутрин".

Мария Мутафчиева започва на 5-6 годинки да ходи на класически билет в града. Година по-късно започва да свири пиано. Цялото ѝ детство и юношество е посветено на изкуството и културата в Бургас.

"Хората сега не могат да си представят колко отдаден може да бъде животът на едно дете на пианото и сценичното изкуство. След уроците оставах да гледам в залата репетициите и оперетите, които гостуват от София. Възхищавах се на случващото се на сцената", разказа изпълнителката пред Bulgaria ON AIR.

Дъщерята на Мария Мутафчиева, която днес навършва 22 години, също ще излезе на сцената в Културен дом на Нефтохимика.

"Всеки концерт на "Мери Бойс Бенд" е различен и този концерт в Бургас в четвъртък също ще бъде различен. Дори текстовете ще са различни. Ще има класически музиканти заедно с нас. Нарекох този юбилеен концерт "Продължавай да мечтаеш", защото хората там ме познават от дете и аз съм човек, който вярва в бъдещето. "Продължавай да мечтаеш" е нещо, което желая на хората", каза още певицата.

Гледайте целия разговор във видеото.