България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Трупът, намерен в Царево, е на 61-годишен мъж от Смолян, издирват майка и дъщеря

"Пътят за Варвара и Ахтопол е отворен", каза директорът на ОДМВР - Бургас - старши комисар Емил Павлов

06.09.2023 | 08:52 Редактор: Искра Ангелова
Трупът, намерен в Царево, е на 61-годишен мъж от Смолян, издирват майка и дъщеря

Дрон и катер издирват двете изчезнали жени в Царево. Те са изчезнали с джипа си, отнесени са от пропадналия мост на Царево. Това каза директорът на ОДМВР - Бургас - старши комисар Емил Павлов.

"Към момента мога да потвърдя, че има установен един труп. Той е на мъж и самоличността му е установена. По информация на колегите мъжът е извършвал строително-монтажни дейности на новострояща се къща на двете жени, които все още издирваме", допълни той.

Директорът на ОДМВР - Бургас поясни, че мъжът е от Смолян, но живее в Несебър.

"При обхождането - колегите установиха труп на жена, но не можеше да бъде изваден заради силното вълнение. Сигналът за издирване е един, той е за две жени. Дали жената е една от двете жени, които ние издирваме, или е друга жертва - не мога да кажа", подчерта Павлов.

Загиналият мъж е на 61 години.

"Едната издирвана жена е на 54 години, а дъщеря ѝ - на 30. Те са си от този регион. От подаването на първия сигнал за бедствие - към Царево бяха насочени множество екипи, благодарение на бързата ни намеса и затваряне на пътя не се стигна до по-сериозен инцидент. Остава затворен пътят за Синеморец, където мостът е залят. Пътят за Варвара и Ахтопол е отворен, като мостът е проходим", коментира директорът на ОДМВР - Бургас.

А към момента няма сигнали за бедстващи хора, но за вчерашния ден сигналите са били над 300.

Снимка: БГНЕС