България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Благотворителен футболен турнир дава шанс на деца в неравностойно положение

За втора поредна година го организира Фондация "Конкордия България"

07.06.2023 | 09:50 Редактор: Тодор Петров

За втора поредна година Фондация "Конкордия България" организира благотворителен турнир – Футбол за невидимите деца. Събитието ще се състои на 10 юни, а целта на турнира е да събере средства за деца в неравностойно положение.

"Турнира го организираме с цел подкрепа на спортната програма на фондация "Конкордия", която развиваме повече от 7 години. Планираме турнирът да се превърне в традиционен. Към подобен тип благотворителност има интерес. Различното е, че тази година имаме повече компании - 10. "Конкордия" участва с два свои отбора", каза в "България сутрин" Юлия Йорданова - мениджър "Фондонабиране и комуникации" във фондацията.

"Децата от бедни семейства нямат друга възможност да получат допълнителна подкрепа не само чрез спорт, но и включително за образованието им. Децата от нашия футболен клуб трябва задължително да ходят на училище, опитваме образованието и спортът да вървят ръка за ръка", посочи още тя.

Петър Крумов от "Алтернативни програми" във фондацията коментира за Bulgaria ON AIR, че дават възможност на деца и младежи от рискови групи да се докоснат до организирания спорт. 

"Нашият футболен клуб участва в първенства на БФС, в столичното първенство, за миналата година имаме 242-ма бенефициенти, които са се докоснали до него. За тези деца това е уникално удоволствие и шанс да бъдат забелязани. Покрай пътуванията за мачовете виждат много нови места, всяка година ходим на спортни лагери", обясни Крумов.

Eкипът на футболния отбор проверява посещенията на децата в училище и успеха им. Ако някой не ходи на училище, автоматично отпада от футболния отбор, независимо какви спортни качества има, стана ясно още от думите му.

Гледайте целия разговор във видеото.