Фондация "КОНКОРДИЯ България" отново организира спортен турнир за деца в риск

Инициативата провокира солидарност и спортна страст

31.05.2023 | 14:27 Редактор: Михаела Димитрова
Фондация

На 1 юни,  Международен ден на детето, Фондация "КОНКОРДИЯ България" организира за четвърти пъти ДЕТСКИ СПОРТЕН ТУРНИР за деца в риск. Инициативата ще се проведе, с вече традиционната подкрепа  на BILLA България, а от тази година и с партньорството на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск.

16 футболни отбора, повече от 200 деца, сред които Футболен клуб КОНКОРДИЯ, детски отбори от София, София област, Стара Загора, Пазарджик, Велико Търново, деца в риск и деца – бежанци ще се състезават и забавляват в Спортна база "Барокко спорт" в Студентски град, София.

ДЕТСКИЯТ ФУТБОЛЕН ТУРНИР, има за цел да насърчава интеграцията и солидарността. Турнирът се фокусира върху различни групи деца в риск (риск от глад, бедност, изоставяне, риска от насилие и неглижиране, риск от отпадане от училище) като им осигурява възможност да се ангажират в конструктивна и забавна спортна дейност. Целта на събитието е да подкрепи тези деца и да им помогне да преодолеят предизвикателствата, пред които са изправени, като развият увереност, приятелства и умения в един спортен контекст.  

ДЕТСКИ СПОРТЕН ТУРНИР за деца в риск e възможност за "КОНКОРДИЯ БЪЛГАРИЯ" и нейните партньори от BILLA България и  Българската спортна федерация за деца и младежи в риск,  да изразят своя ангажимент към подкрепата за уязвимите деца.

"Спортът не е само игра и забавление, той е и учене за живота. Децата, които се занимават със спорт, научават ценни уроци за упоритост, отдаденост и екипна работа. Той дава възможности на децата да изразят себе си, да развиват умения и да мечтаят. Чрез спорта децата по-лесно успяват да се адаптират и да се интегрират, като същевременно се учат", споделя Станимир Георгиев, изпълнителен директор на "Конкордия България".

Футболен клуб "КОНКОРДИЯ" е иновативна и алтернативна програма на Фондация "Конкордия", като целта му е да подкрепи адаптацията и интеграцията на деца и младежи в риск чрез спорта. Повече от 200 деца и младежи преминават през програмата, като всички футболисти имат ангажимент да посещават редовно училище. Клубът е създаден през 2015 година и е официално е регистриран към Българския футболен съюз и участва в първенства на национално ниво.