България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Профилът на убиеца от Белград - хладнокръвен, умен и амбициозен

"Страшно е усещането, че това е възможно", каза актьорът Стефан Щерев, който е сръбската столица

04.05.2023 | 09:21 Редактор: Искра Ангелова

Ученикът, открил огън и убил девет души в училище в Белград, ще бъде настанен в психиатрична клиника. Родителите на ученика Коста Кечманович също са задържани.

Докато вървях насам, видях, че вестниците бяха с черно, част от заглавията бяха "Защо на нас". Започнато е разследване за причините. Това каза за "България сутрин" актьорът Стефан Щерев, който в момента се намира в Белград.

"Това, което е известно до момента, го знаете и вие - 13-годишен ученик е застрелял свои съученици, след няколко месеца е трябвало да навърши 14. Още 6 човека са ранени, като един се бори за живота си. Направен е профил на стрелеца, като е установено, че той е изключително умен, амбициозен, възпитан, отговарял е изключително хладнокръвно на въпросите на полицията. Знаел е какво прави. Никой от възрастните нямат обяснение защо е стигнал до това", допълни Щерев.

Актьорът потвърди информацията, че оръжието, с което е извършена кървавата стрелба, е на бащата на ученика.

"Намирам се пред училището, хората поставят цветя и свещи, не е леко. Знаете, че е обявен 3-дневен траур в Сърбия. А новината за стрелбата я разбрах, докато бях на работен ангажимент. През 2003 година, когато застреляха премиера Зоран Джинджич, бях отново тук. Страшно е усещането, че това е възможно", сподели Щерев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС