България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Изложение представя на родители и ученици най-съвременните методи на преподаване

Организаторът на събитието Бистра Илиева даде подробности в "България сутрин"

21.04.2023 | 08:35 Редактор: Михаела Димитрова

Изложението "В час и извън час" ни представя най-съвременните методи на преподаване и на извънкласни дейности.

"Фондацията "Дарби" винаги се е грижила за развитието на младите хора, затова решихме да направим това уникално изложение. То ще събере на едно място както образователните институции като учебни заведения, така и всички допълнителни извънкласни форми като академии, езикови центрове. Нашето желание е да дадем на родителя и на младия човек възможност да може да избере на място и да се докосне до тези големи възможности и разнообразие. За родителя винаги е било важно да намери най-доброто училище и той влага много инвестиция в това", каза организаторът на събитието Бистра Илиева в "България сутрин".

"На едно място ще има начални, средни, основни училища, както и езикови, спортни школи, ателиета. Голямо участие ще вземат и дигиталните умения, имаме много академии за роботика и развиване, ще имаме спортни центрове, които дават стипендии, и такива, които развиват физиката на младите хора. Ще има участници, които ще дадат възможност за катерене, това е нов спорт, който е много популярен", обясни още Илиева.

По нейните думи младият човек трябва да е първо здрав психически, а след това трябва да се развива духовно. "Той трябва да има онова училище, което да го обгрижва и да му даде най-добрата академична подготовка", категорична е Илиева.

Тя допълни, че изложението "В час и извън час" ще може да даде отговори на родители и младежи в различни етапи на вземане на решения - избор на предучилищна, първи клас, преход след 5 клас, търсене на правилната гимназия след 7 клас.

"Изложението ще даде отговори кои са най-съвременните програми, каква е новата образователна програма, каква е разликата между българската и международните програми. Ще отговорим на много въпроси, които вълнуват родители и младия човек. Родителят трябва да ги записва за спорт и за паралелни събития, така се изграждат като личности", каза още организаторът на събитието пред Bulgaria ON AIR.

"Подходите на търсене са различни, в държавните учебни заведения имаме държавен минимум, но образователните институции с частна инициатива са вложили още повече поглед към младия човек. След пандемията, когато бяхме затворени, нямахме възможност да се видим очи в очи. Сега на изложението каним всички родители да видят партньорите, ще има много демонстрации на място, открити уроци, айкидо ще направи демонстрация на спорта", каза още Бистра Илиева.

Събитието ще се проведе в събота, 22 април, от 10:30 до 17:30 ч. в Interpred в София.

Гледайте целия разговор във видеото.