България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"На нея с обич!" - музикален спектакъл за Емил Димитров превзема сцената

Актьорът Даниел Цочев разказва какво е усещането да пееш песните на изпълнителя

20.03.2023 | 09:30 Редактор: Михаела Димитрова

С музикалния спектакъл "На нея с обич!" Емил Димитров отново започва да превзема сцената и да омагьосва зрителите.

"Това е спектакъл за живота на артиста, чийто живот е музиката, а сцената е неговият дом, който искрено обича и се прекланя пред публиката, която го е създала и без която не може. Артистът, който не бива никога да бъде забравян, а песните му да се пеят от всички поколения", каза в "България сутрин" актьорът, който влиза в ролята на Емил Димитров - Даниел Цочев.

"Този спектакъл е с много емоция, обич и преклонение, от артист за артист. Публиката пее и плаче заедно с мен през целия спектакъл, но накрая излиза щастлива. Има преживяване от двете страни, омагьосване. Това е единственият спектакъл, в който публиката е главно действащо лице. Когато я няма публиката, я няма тази магия между сцена и зала", каза още гостът.

Даниел Цочев обясни, че неговата роля е да влезе в образа на Емил Димитров, но не приличайки на него, а изпълнявайки неговите песни.

"Получи се хубава емоция за това, че стана спектакъл за цялото семейство. Зрителите са от съвременниците на Емил до деца на 6-7 години", уточни още актьорът пред Bulgaria ON AIR.

"Спектакълът е съвкупност от театър музика и кино, преплетен с песни, които изпълнявам на живо. Зад мен има киноекран, който пресъздава кино истории към много от песните", сподели Даниел Цочев.

Гледайте целия разговор във видеото.