България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Коалиция "Заедно" няма да поставя "червени линии", бизнесът е на дневен ред за тях

"През последните години около 60% от българите не гласуват", каза Юлиан Софрониев

15.02.2023 | 08:23 Редактор: Искра Ангелова

С четири партии тръгват към изборите бившите депутати от "Има такъв народ" Ива Митева и Любомир Каримански. Те са събрани в коалиция "Заедно" и очакват да вземат 10% на 2 април.

"За мен е важно България да има добра бизнес среда, в която да се развива, да има прогнозируемост, да има дългосрочна прогноза за развитието на малкия и средния бизнес. За съжаление, видяхме, че през последните 30 години това не само не се случва, но партиите и хората, участващи в политическия живот, въобще не се интересуват от бизнеса и не говорят по тази тема. Заради това бизнесът в България е в трагично състояние", каза в студиото на "България сутрин" един от лидерите на новата формация - Юлиан Софрониев.

Той поясни, че влиза като експерт и няма да се кандидатира за депутатско място.

"В парламента трябва да седнат други хора, знам къде са моите силни страни и къде бих могъл да бъда полезен. В тази коалиция няма един човек отгоре, който да взима решение, каквато обикновено е практиката в българския политически живот. Тук са обединени хора, които имат се обединяват около едно мнение и виждания. В България ситуацията е много тежка, икономическото положение на българина е много тежко", допълни Софрониев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му "Заедно" дава път на експертите и специалистите.

"Дългото ми познанство с Ива Митева и Каримански ме кара да вярвам, че те са там и в качеството си на експерти. Те бяха от гражданската квота на ИТН, не са били политически лица. Решенията в коалицията ще се взимат с 2/3 мнозинство. Това не подлежи на коментари. За кандидатурите ще се действа по същия начин, има много голям щаб, който прави преценка кой е най-подходящият кандидат за даден град", поясни той.

И припомни, че през последните години около 60% от българите не гласуват.

"Всички говорят за съдебната реформа, да, тя е критично важна за България, знаем, че трябва да се случи, но дневният ред на българите е лошото икономическо състояние и лошото състояние на бизнеса. Всяка политическа формация, която споделя нашите виждания и би искала моментално да се предприемат мерки, сме готови да седнем и да работим заедно", добави Юлиан Софрониев.

Той е категоричен, че "червените линии" са за политиците: "Съжалявам, че продължават да го правят. Ние не поставяме никакви "червени линии", събрали сме, за да работим."

Гледайте целия разговор във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Димитър Тодоов
преди 1 година
Страхотен човек, харесва ми как говори и ме спечелиха с този проект. Сигнализирай за неуместен коментар