Коалиция "Заедно": Залагаме на съдържанието, не на лъскавата опаковка

"Ние бяхме в ролята на експерти, ние не взимахме политическите решения", каза Каримански

14.02.2023 | 18:48 Редактор: Ирена Бакърджиева

Четири партии влизат под шапката на коалиция "Заедно" - "Зелените", представлявани от Владимир Николов, "Социалдемократическа партия" на Тодор Барбалов, "Сбор" на Димитър Илиев, и "Движение на непартийни кандидати" на Минчо Христов. Обединението се позиционира в дясно-център на политическия спектър.

"Темите, около които ще работим, са теми на цялото общество и теми, които 2 години ги поставяме, но решение все още няма. На първо място това е обедняването и финансовия растеж", заяви Ива Митева.

"Ние залагаме на съдържанието, а не на лъскавата опаковка", подчерта Любомир Каримански.

Бившият председател на Народното събрание Ива Митева ще бъде лидер на най-новия политически проект - коалиция "Заедно". Другото знаково лице в нея е Любомир Каримански, около който се оформи скандал още през 47-ия парламент, когато той се кандидатира за управител на БНБ. Кандидатурата му се прие бурно от почти всички участници в Народното събрание. В крайна сметка не той беше избран за позицията.

И двамата съучредители на коалицията са бивши членове на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ". Те напуснаха формацията малко след последните парламентарни избори. Политическата сила на шоумена пък се разцепи още в 47-ото НС, когато се оттегли от управлението, оглавявано от "Продължаваме промяната".

"Когато принципите се разминават, трябва да си стиснем ръцете и да кажем: "дотук бяхме". Оставам с уважение към него. Отборен играч съм, но когато се играе отборно, искам всички да играят отборно, включително и лидерът", категорична е Митева.

"Това, което не ни достигна там и е много отличителна черта, е, че ние бяхме в ролята на експерти, ние не взимахме политическите решения", отбеляза Каримански.

Новата формация ще разчита на доверието на хората и е с амбицията да получи най-малко двойна подкрепа от необходимата за влизане в Народното събрание. От коалицията заявиха, че не чертаят червени линии и биха преговаряли за управление в следващ парламент с "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


2
1 rate up comment rate down comment 0
Веселина Манева
преди 1 година
Желая им успех от сърце,единствените от ИТН които харесвах. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Пак искат
преди 1 година
лапат! Услади им се да прибират пачки за нищо работа! Тия са новите ИТН и ПП! Аман от некадърници! Сигнализирай за неуместен коментар