България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

По-удачни са финансови дарения, разрушените пътища затрудняват камионите с помощи

Мащабната кампания в държавата ни кара да се чувстваме горди, каза кметът на Белица - Радослав Ревански

10.02.2023 | 09:37 Редактор: Вяра Димова

От община Белица изпратиха един камион и два буса с дарения, които пътуват вече за засегнатите райони в Турция. 

"Мащабната кампания в държавата ни кара да се чувстваме горди. В община Белица закарахме един голяма камион и два микробуса. От вчера има стоки за още един голям микробус. Акцията продължава", каза кметът на град Белица Радослав Ревански в ефира "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че събраното е съобразено с изискванията от турска страна. "Хранителни продукти, одеяла, обувки, детски принадлежности, парични суми. Имаме кутия за средства. Много ми се иска да помогнем и на двете държави, засега е по-лесно нещата да стигнат до Турция", коментира кметът.

По думите му в организацията в Белица са се включили и млади и стари. Всички са съпричастни с трагедията. "Отзоваха се много. Единият пункт се намира в общинската сграда в Белица. Има и пунктове във всяко кметство на населените място", каза Ревански.

Има нов списък с необходими неща за Турция и общината се съобразява с него. "Апелирам хората, които имат възможност да даряват парични средства. В Турция има трудност да достигат камионите до местата, затова апелирам хората да дарят пари. Имаме изградена добра логистика, шофьори, превоз. Колкото и да се събере, ние като община имаме готовност, ще го закараме на място", увери кметът на град Белица.

Гледайте целия разговор във видеото.