България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Излишен харч или стремеж към европеизация: Защо в Ямбол грейна украса за 85 хил. лв.

"Украсата среща одобрението на гражданите", категоричен бе Енчо Керязов

09.12.2022 | 08:12 Редактор: Петя Кръстева

Ямбол постави коледна украса за десетки хиляди левове. За първи път в града има 14-метрова светеща комета. Сред новите елементи в тазгодишната украса са и 12-метрови цифри за новата 2023 г. и светеща пейка.

"85 000 лв. е цената на цялата коледна украса в Ямбол. Може би е скъпа, но за нас е важна радостта на хората и Ямбол да стане модерен европейски град. В момента можем да пътуваме в чужбина и да виждаме какво се случва там, с каква еуфория се посреща коледната украса", заяви зам.-кметът на общината Енчо Керязов в ефира на "България сутрин".

По думите му украсата среща одобрението на гражданите. 

"Спестените средства в общината са близо 600 000 лв. на година, правим си сметка на бюджета и смятам, че Ямбол заслужава такава украса. Следващата година ще бъде надградена", поясни той. 

Керязов подчерта, че фирмата, изпълнила поръчката, е световен лидер  в изработката на украса. 

"Надяваме се да привлечем туристи в града, но на първо място за нас е съгражданите ни да са доволни и щастливи", категоричен бе зам.-кметът. 

В ефира на Bulgaria ON AIR той подчерта, че украсата е 24-волтова, което я прави изключително икономична. 

"Фирмата предлага на пазара за пръв път толкова голям елемент. Направена е почти два пъти отстъпка от самата цена. Естествено, че ще е скъпа - говорим за 14-метрово тяло и 6 метра звезда, изцяло от алуминиеви сплави, които са сертифицирани за здравина и издръжливост", констатира Керязов.

Зам.-кметът на пропусна да отбележи още, че на 13 декември в града ще бъде открита синята атлетическа писта в града. Тя е единствената в България синя тартанова писта.

Гледайте целия разговор във видеото.


2
1 rate up comment rate down comment 0
с какви пари
преди 1 година
това е неземна глупост!24 волта я прави изключително икономична?не волтовете а колко вата харчи е важно. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
Прекалено е
преди 1 година
От няколко дни по телевизията се рови около коледно-ново-годишните украси из разни населени места. Колко било скъпо! Ама как така! Ми, щом е скъпо, не правете въпросните украси! Просто е! Не ни занимавайте с такива неща! Досадно е и тъпо! Сигнализирай за неуместен коментар