България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Спектакълът "Цветът на дълбоките води" с 50-о юбилейно представление

Бойка Велкова и Емануела Шкодрева дадоха подробности в "България сутрин"

24.10.2022 | 09:35 Редактор: Тодор Петров

50-о юбилейно представление отбеляза спектакълът "Цветът на дълбоките води", с който още през 2017 г. актрисата Бойка Велкова прави своя режисьорски дебют. Заедно с нея на сцената блестят още Емануела Шкодрева, Вяра Табакова, Ева Данаилова, Павел Иванов и Явор Вълканов. 

Повече за представлението разказаха в студиото на "България сутрин" две от главните действащите лица - актрисите Бойка Велкова и Емануела Шкодрева.

"Хубав текст, талантливи артисти, добра сценография, костюми и музика - всичко това го имаме в представлението. Имаме и великолепни артисти, които си вършат прекрасно работата. Много малко спектакли имат дълъг живот. Гордеем се, че едно от тях е нашето представление. Това е спектакъл за две изключителни жени, които живеят в управляван от мъже свят. Всяка една има своята съдба", сподели Велкова. 

"Мария Стюарт е много по-емоционална и неконтролираща се, общува с много мъже и няма сили сама да носи короната. Докато Елизабет I става почти мъж и решава да се лиши от много неща. Започва истински да контролира емоциите си и управлява близо 43 години. Приличат си по това, че преди всичко са изкусителки", каза още тя.

Според Емануела Шкодрева главните героини са родени да носят короната.

"Има надежда, след като публиката идва и иска да гледа неща, които да я накара да се замисли. Текстът звучи много съвременно, защото се дискутира какво е да си политик, и че трябва да имаш кауза. В момента се радваме на много голям успех. Това е магията - да се срещнем в точното време на точното място. Бойка Велкова работи всеотдайно и е пример как човек трябва да е в професията", коментира тя пред Bulgaria ON AIR

По думите на Велкова театърът лекува счупените души е покана за разговор и танц. За нея театърът е съдба и мисия. Винаги е мечтала да има катарзис и да съпреживееш нещо с актьорите, с великите текстове и с прекрасната музика.

"Ако един спектакъл не те докосне и не те накара да се разплачеш или разсмееш... Изкуството трябва да вълнува и да запомниш една дума, която да отеква днес, утре и вдругиден", посочи Шкодрева.

За нея жените са доста по-сърцати и приемат нещата с душата си, докато мъжете са по-рационални. А според Велкова мъжете не приемат женската сила, защото не е използвана в правилната посока.

Юбилейното представление ще се състои на 25 ноември в Народния театър "Иван Вазов". Ще има спектакли и през 2023 г.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК