България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Продължаваме промяната": Ще спечелим изборите, коалиция с ДБ е лидерско решение

"Нямаме обтегнати отношения със служебния кабинет", каза Мирослава Петрова

10.08.2022 | 09:17 Редактор: Искра Ангелова

"Продължаваме промяната" започна събирането на подписи за явяването на изборите на 2 октомври.

"Изключително добре върви събирането на подписи, предимно с наши съмишленици, с хора и от предишната кампания. Това е много обнадеждаващо, с изключително добри нагласи сме. Съвсем основателно смятаме, че ще бъдем първа политическа сила. Ние сме заедно с нашите съмишленици от демократичната общност. От едната страна на барикадата сме срещу статуквото и срещу начина, по който до този момент се управляваше страната", каза Мирослава Петрова от "Продължаваме промяната" за "България сутрин".

По думите ѝ коалиция с "Демократична България" е лидерско решение.

"В "Продължаваме промяната" решенията се взимат така, че те да бъдат в полза на обществото. Има възможни и невъзможни неща, невъзможното е да сме от едната страна на барикадата със статуквото и никога няма да го допуснем. Коалиция с ГЕРБ, и то с това лидерство, което е повече от скандално години наред - не може да си представим. Същото се отнася и за други фалшиви герои. В нашето общество стана ясно коя е светлата и коя е тъмната страна", допълни Петрова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя е категорична, че най-важното е хората да излязат и да гласуват.

"Това е по-важно от всичко друго, защото високата активност на избори ще гарантира на обществото ни откъсване от досегашния модел на управление. В нашето общество, освен гражданската активност, която е плът и кръв на съвременните демократични процеси, изключително важно е какво се случва в медиите. Няма объркване в обществото, все по-ясно чертаем границите", коментира Мирослава Петрова.

Тя смята, че статуквото ще бъде изненадано от това, което ще се случи на предстоящите избори.

"Правителството на "Продължаваме промяната" не само направи повече от невъзможното, а действително осигури възможността да бъдат договорени тези 7 танкера. Оттук нататък на ход е служебното правителство да се справи по един професионален, а не пропаганден начин с разтоварването и доставките за България. Ние нямаме обтегнати отношения със служебния кабинет, по-скоро той за изключително кратко време направи всичко възможно, за да обтегне отношенията си с обществото", добави тя.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
4 rate up comment rate down comment 1
отвратена
преди 1 година
Само заради престъпниците от ДБ няма да гласувам за тях. ДБ са истинското лице на шуробаджанащината и нищоправенето, на голите приказки, псевдо акции и мръсното спонсорство от години. Един човек, който нищо никога не е работил, кайто само е получавал грантове от Америка за определени услуги, който дори не си е плащал членския внос в камарата на адвокатите не само не може да бъде в политиката, а трябва отдавна да е зад решетките. Сигнализирай за неуместен коментар