"Продължаваме промяната": Служебният кабинет иска да контролира хазната

Служебният правосъден министър Крум Зарков смята, че реваншизъм в действията на властта няма

06.08.2022 | 18:35 Редактор: Теодора Патронова

Първи реакции след рокадите по високите етажи на властта. Бившите управляващи видяха в действията на служебния кабинет опит за овладяване на средства от хазната. А целта на министрите на президента била една - да се овладеят кризите наследени от предходното управление.

"Това е обезпокоително. Докато областните управители със забележителна скорост са сравнително стандартна процедура, когато една власт застъпва друга. По отношение на НАП и Митници имам големи въпросителни, защото ние оставихме държавната хазна в много добро състояние. Има милиард и половина излишък. Парите, които г-н Спецов събра миналата година са много по-големи от преди това", коментира Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".

Отговор дойде от служебния правосъден министър Крум Зарков, според който реваншизъм в действията на властта няма.

"Служебният кабинет беше наясно, че ще се откаже под прицела на всички, както на всяка критика, така и на тази трябва да се отговаря сериозно и отговорно и мисля, че се случва", смята служебният министър на правосъдието Крум Зарков. 

Рокадите обаче бяха подкрепени от напусналите партньори от "Има такъв народ".

"Преди една година служебното правителство на Радев какво прави? Подмени хората на ГЕРБ и никой не каза копче. Видимо от предишното правителство, за да се разпадне, има неща, които не са вървели добре", каза Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

Партиите от доскорошното управление заявиха готовност за явяване на избори. За пореден път призиви за обединение дойдоха от "Демократична България".

"Ние трябва да дадем възможност на хората да гласуват за един политически субект, в който да обединим освен "Продължаваме промяната", различни формации. Длъжни сме да го направим заради хората", изтъкна Иво Мирчев.

"Все още нямаме решение за коалиция преди изборите, но коалиция след изборите със сигурност ще има, тъй като ние сме много добри партньори и споделяме голяма част от нашите ценности", обърна внимание Лорер.

До старта на официалната предизборна кампания остава по-малко по-малко от месец . 

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
3 rate up comment rate down comment 2
Anonimen
преди 1 година
Напълно естествено е кабинетът (независимо служебен или редовен), ДА КОНТРОЛИРА хазната на държавата. Този наглец , какво иска той ли да контролира хазната (като какъв се изживява). Народа ги разбра много бързо, че са поредните Остап Бендеровци -крадци и лъжци. Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 1 година
Защо бре, г-н Лорер, да не контролират министрите от служебния кабинет какво е останало. Вие покрай кризата с природния газ и двата танкера с американско гориво похарчихте бая парици. А и всеки новодошъл министър иска да види какво му е оставил предшественикът. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Г-н Лорер, вие трябва да имате не 1,5 млрд., а минимум 4 млрд. лв бюджетен излишък, при външните заеми, които взехте в края на миналата година. Много бързо ги профукахте. Сигнализирай за неуместен коментар