България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Папазов и Янакиев: Депутатите са безотговорни и безобразни, изборите са грехота

Двамата дадоха рецептата за развитието на културата и спорта у нас

28.07.2022 | 09:29 Редактор: Тодор Петров

Трябва в бъдеще, ако някой се кандидатира за депутат, задължително да минава детектор на лъжата. Недопустимо е случващото се. Тези 240 човека в парламента трябва да имат една единствена задача - да направят по-добър живота на българина. Тези 240 човека са изключително безотговорни. 120 от тях ще умрат като овце - без история. Абсолютна девалвация на институцията депутат.

С тези думи баскетболният треньор Константин Папазов коментира в "България сутрин" актуалната политическа обстановка в страната и задаващите се нови предсрочни избори.

Според него българският народ е много лесно манипулируем и очаква някой друг да направи живота му по-добър.

"Депутатите получават 6-7 хил. лв., които са доста постижими за хората с потенциал. Хората, които имат потенциал и могат да бъдат в парламента, смятат, че това е безпредметно, защото се чувстват безсилни. Корнелия Нинова ги сложи в малкия си джоб. Ако някой излиза с висока вдигната глава от този парламент и не е загубил нито един глас от тези, които са го подкрепяли, това е Нинова. Без да съм симпатизант на БСП", подчерта Папазов.

По думите му ще остане открит въпросът дали Слави Трифонов емоционално е взел решение за цялата си група или има кукловод. Папазов призна, че би участвал в политиката, влизайки в някоя партия, но досега нито една не го е заслужила. 

"На управлението не беше даден никакъв шанс на базата на независещи от тях причини - война, световна енергийна криза, Ковид криза. Тези момчета бяха неопитни. Категорично не направиха компромис да се борят с корупцията и показаха изключителна неопитност. В този парламент има зараза, че не си виновен. Влизаш и си невинен", каза още Тити Папазов.

Треньорът настоя, че спортът и културата са феномени и създават у хората друго усещане. Къде може да се съберат различни по етнос и идеология хора, и да викат заедно?, попита риторично той.

Актьорът и директор на театър "Възраждане" Роберт Янакиев посочи пред Bulgaria ON AIR, че изборите са eдинственият шанс да бъде решен безкрайният спор, но това е абсолютна грехота. 

"Тези се провалиха с гръм и трясък, на нищо не приличаше това безобразие. Гласувайте ни програмата. За какво ви е тази програма, ще оправите нещата ли?! За "Възраждане" няма война и Ковид криза, но ще видите колко много хора ще гласуват за "Възраждане", коментира той.

Янакиев е сред учредителите на ГЕРБ и е получавал предложения да влезе в листите на партията за минали избори, но продължава да няма такива амбиции.

"Много е лесно, когато човек има кауза. Влязох в общинския съвет и направихме нечувани реформи в общинските културни институти на София. Работихме с главите си и имах подкрепата на общинските деятели", обясни актьорът. 

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК