Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Писателят Димитър Недков: Брюксел ни нарежда колко пъти да се къпем и как да се топлим

"Въвлечени сме в няколко войни", смята той

27.07.2022 | 20:47 Редактор: Искра Ангелова

Лятото е лесно, може да се цопнеш в махленската баня, но какво правим зимата с топлото?! И експертите нямат конкретен отговор на този въпрос. Но би трябвало да си дадем сметка какво се случва с отечеството ни, със самите нас, с това какво да очакваме. Ние, разказвачите на истории, не правим прогнози, за разлика от професионалните анализатори, каза писателят Димитър Недков в студиото на "Денят ON AIR", на фона на енергийната криза.

По думите му България е въвлечена във война.

"Това е видно и е против волята на българския народ. И то в много сложна комбинация от войни сме въвлечени. Изнасянето на оръжие и на инструменти на смъртта е въвличане във война. Не оръжието, а политиците, които вземат решение за него, убиват. В другия смисъл въоръжаването има превантивен характер. Лошото е, когато започнем да се гърмим", допълни Недков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него сме въвлечени в информационно-пропагандна война.

"На кого да вярваме и на какво да вярваме вече? Въвлечени сме в хибридна война, която засяга абсолютно всичко по отношение на здравето, психиката, самочувствието на хората. Свикнахме да хвърляме всичко като вина върху нашите родни политици. Това е и така, но в същото време ние сме въвлечени по волята на вече очертаващия се друг команден център, защото цяла Европа участва в тази война", категоричен е писателят.

Недков смята, че съдбата на Европа се управлява от Брюксел.

"Получаваме нареждане колко пъти да се къпем, колко и как да се топлим. Всичко това се разминава с основни принципи, най-вече на демокрацията. Либерализмът излезе в историческа пауза. Нека не се изненадваме от ситуацията на политическия ландшафт. Стигнах до извода, че политическите партии се страхуват да отидат на избори. Колкото повече избори - толкова повече демокрация. Те не си дават сметка, че тази драма е настъпила в резултат на техните действия или бездействия", каза още гостът.

Недков подчерта, че политиката не е професия, а е служба: "Провалът беше предсказуем, случи си. Но техният провал е много полезен. Ще видим доколко ще си направят изводите. Ефектът с третия мандат беше бутафорен. Хората се събуждат и не знаят утре какво ще решат политиците, камо ли да си планира бизнесът."

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 6
Абе писателченце...
преди 1 година
Не схвана ли че путин ти решава колко пъти ще се къпеш госин писателю. Впрочем какво се изказваш за неща дето не ти влизат в характеристиката на писателите. М? Какво написа днеска бе? Написа ли за iмперските брожения на рашките шевчета и изтълкува ли им бляновете? Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 3
Ъхъ
преди 1 година
Всичките ли днешни журналисти ги прави един баща ? Зяпа си в листчето,прекъсва не намясто, не чува и т.нт. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
ъ
преди 1 година
Тогава мадам Урсула да дойде да ми демонстрира новите хигиенни навици и правила Сигнализирай за неуместен коментар